PLENTY – Ottolenghi

Jag har beställt PLENTY av Ottolenghi och kan knappt bärga mig tills den kommer. Har ni den? Har så höga förväntningar på att bli inspirerad till rolig vegetarisk matlagning. Ottolenghi är en supertrendig kock och ett koncept i sig själv med flera heta restauranger i London och en nätbutik.

ottolenghi

Ottolenghi är inte vegetarian men lagar mycket vegetariskt. Han har ofta en inriktning mot Mellanöstern i sin matlagning då han kommer från Israel. I en intervju jag läste med honom menar han att han har inspirerats av många av de olika kulturerna i Mellanöstern i sin matlagning. ’Mash it up’, som enligt Food & Friends trendrapport kommer vara hett under 2015 innebär att man blandar lite hejvilt, influeras av t ex olika kulturers matlagning. Jag var på Ottolenghis Nopi restaurant i SOHO i påskas och de var en av de bästa matupplevelserna, otroliga kombinationer. På Food & Friends Trendspotting inför 2015 så förutspådde de att Mellanösterninspirerad mat kommer komma starkt under 2015, med Ottolenghi som en ledande inspiration.Jag klottrade under presentationen ner ’KÖP’ vid namnet Ottolenghi i presentationsmaterialet. Buffé hade flera sidor med Ottolenghi i ett av sina nummer under året, massa recept också. Har ni lagat något av Ottolenghi? Jag är så nyfiken på boken och hoppas den kommer leva upp till förväntningarna.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *