Färskost – din egna såklart

färskost
Hade lite glömt att jag gillar att göra min egna färskost. Den blir godare än allt du köper. lätt som en plätt dessutom! Det enda är att du får ha lite tålamod. I fredags kväll hällde jag upp det för avrinning. Så fick det stå att rinna till lördag morgon. I morse blandade jag ner lite flingsalt och massa gräslök sedan lät jag det stå i kylen för att smakerna skulle ta sig. Ikväll blir det ostbricka med godaste färskosten.
För 1 skål med färskost:
½ liter mild naturell youghurt

1 dl creme fraiche

½ tsk flingsalt (på ett ungefär, beror på hur salt du vill ha det)

½ dl gräslök (finhackad)

Gör så här

Ljumma upp youghurt och creme fraiche i kastrull. Gör det långsamt och försiktigt och rör lite då och då. Det ska endast värmas till 37 C. Känn med lillfingret om det är lagom.Låt det rinna av i kaffefilter genom en tratt under natten.

Blanda ner salt och massa gräslök (fuskade lite och tog fryst färdighackad gräslök). Rör om och låt det sedan stå minst en timma, gärna över natten så smakerna får utvecklas.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *