En Fröjdefull Jul

DSC_0395

Vi har haft en av de finaste, roligaste och mest lyckade jularna någonsin. Det var jag, min bror, min syster, mamma och min brors sambos mamma och alla respektive såklart. Just ja, och alla barnen: 5 kusiner. Det var så roligt för dem att träffas alla tillsammans. kändes som en sådan där gemenskapsjul, lite Fanny & Alexnader jul över allt. Det vara bara ringdansen som fattades.

Jul 2014

Så skönt med en avslappnad jul där man hjälps åt med julförberedelser och dessutom hinner umgås.

DSC_0426

Deras storkusin Alva är en storfavorit hos Annie och Magda, som mest hela tiden ville hänga med henne. Koftan jag har på bilden är jag helt kär i. Den är från Indiska. Så mjuk och skön.

DSC_0411

I väntan på tomten…

DSC_0409

…tittades det på Kalle och proppades hemgjort godis och en och annan skumtomte…

DSC_0424

DSC_0457

Min bror Simon och Matilda…ett tag trodde jag nästan han tänkte fria på julafton till henne…

DSC_0463.

Tomtespaning som gav resultat. Han kom till slut, även denna jul. Tomten hade en tomtenisse med sig. Lite skräckblandad förtjusning som alltid. Det var ena lustiga tomtar som ramlade mest hela tiden så att skrattade.

DSC_0510

DSC_0506

DSC_0430

Efter julklappsutdelning lekte vi en rolig lek, som gjorde succé. Alla hade köpt varsin sak för sådär 25 kr och slagit in. Alla klappar lades på bordet. Vi slog tärningen laget runt. Fick man en 6 fick man ta ett paket och slå om. Fick man en 1 fick man också ta ett paket , men inte slå om. Allt på tid. Vi körde på 12 minuter. När paketen tagit slut fick man ta från varandra då man fick 6 eller 1. Då tiden var ute öppnade alla sina paket. Sedan kördes en runda på 10 minuter där man tog från varandra då man fick rätt siffra på tärningen. Det var första gången jag gjorde den. Har ni gjort den?

DSC_0539

Vi avslutade en mycket lyckad julafton med ett glas Lingonchampagne, verkligen läckert med lite lingonsirap tillsammans med bubbel. Ni kanske nu tror att vi inte åt någon julmat? Fel, fel, fel..Vi åt så mycket att det får bli ett helt eget inlägg.

lingonchampagne

Linda

5 kommentarer

  1. MÅSTE bara få veta – vad är de chokladöverringlade bollarna? De som ser ut som typ små maränger, mellan de gröna päronen och de stjärnbeströdda chokladbollarna? 🙂

    • Hej Kerstin, förlåt, förlåt. Har båda barnen hemma och det har varit så fullt upp. Messade direkt nu min mamma, så direkt hon svarar så skriver jag in det till dig:-)

    • Hej Kerstin
      Kika in på bloggen ikväll så får du se vad det där godiset på julafton var för något. Jag har tidsinställt ett inlägg och skrivit med recept:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *