Matstugans Julkalender – Lucka nr 23

23dec

Dan före Dopparedan…Idag är det TRE fantastiska böcker bakom luckan, alltså TRE vinnare av varsin bok. De är tänkta att skapa mycket glädje hela 2015. Böckerna är Jesscia Frejs och Maria Blohms fantastiska ’Nytt Fikabröd’ där de bakat glutenfritt: Prinsessbakelser, hallongrottor, krämbullar, banoffee pies, havrekakor, sockerkakor, schackrutor och munkar mm. De använder sig av till exempel majsmjöl, bovete, potatismjöl, havre och mandelmjöl. Alltså inga mjölmixer utan ingredienser du hittar i helt vanliga matbutiker. De två andra böckerna är Ulrika Davidssons senaste bok ’Hälsosam familj’ och hennes ’Kom igång med 5:2’ Hälsosam familj innehåller massor med toppenrecept för hela familjen med en hälsosam inställning. Det handlar om att rensa bort halvfabrikaten, ersätta dåliga råvaror, börja laga bra vardagsmat, bättre mellanmål och att motionera. Kom igång med 5:2 är en sprillans ny bok (släpps först 9 januari! Så först då kan den skickas till dig). Den innehåller massa motivation och recept för dig som vill komma igång. Bokens program är uppdelat på två delar: Det ena är anpassat för dig som vill gå ner i vikt med 5:2-dieten och det andra för dig som är ute efter att förbättra dina blodvärden och sin långsiktiga hälsa.

Böcker

 

Så här tävlar du:

För att vara med och tävla, berätta vilken bok du vill vinna och lämna en motivering till varför du vill vinna. Tävlingen avslutas ikväll kl 23.59.

Vinnaren presenteras på bloggen, i ett inlägg, någon dag efter att den är avslutad. Glöm inte ange e-post så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Har vinnare inte mailat adress inom 2 dagar fr o m att vinnaren har publicerats på bloggen (samma dag skickas mail till vinnaren), så väljs ny vinnare, så håll koll på inkorg/skräppost. Glöm inte följa Matstugan på Bloglovin för att inte missa någon lucka eller vinst.

Linda

35 kommentarer

 1. Jag är gärna med och tävlar! Skulle vilja ha boken ”Hälsosam familj” om jag vann. Vore perfekt att ge bort till min mamma som ofta inte vet vad hon ska laga för mat. 🙂

 2. Hej!

  Jag skulle vilja vinna ”Hälsosam Familj på 30 dagar” eftersom jag skulle behöva lite inspiration till ett sundare liv för mig och min familj. Vi är inga tjocksmockar men vill införa hälsosamma och medvetna val så att barnen lär sig från början.

 3. Jag skulle vilja vinna boken ”Nytt fikabröd” därför att min makes mamma just fått reda på att hon inte får äta gluten mer. Nu håller hon på att försöka hitta nya favoriter att baka så denna bok hade varit perfekt att ge henne i julklapp så får hon lite hjälp på vägen. Hon skulle bli superglad åt den!

 4. Jag skulle vilja vinna ”Hälsosam familj på 30 dagar” för att få ny motivation och inspiration till ett långsiktigt bättre liv

 5. jag skulle gärna vinna Nytt fikabröd. Jag får verkligen panik när vi ska får gäster som är glutenintoleranta. Kan inte komma på nåt roligt att bjuda på. Vore toppen med ny inspiration!

 6. Hade inte tackat nej till ”Kom igång med 5:2”

  Har kört det innan och mår väldigt bra då och tanken är att börja igen efter nyår. En spark där bak & en hjälp på vägen tas tacksamt emot 🙂

  GOD JUL !

 7. Jag vill jätte gärna vinna boken Nytt fikabröd, då jag har kört samma recept på fikabröd så vill jag testa på andra, nya och spännande recept för bakelser. Jag älskar att baka, speciellt till min familj och släkt för att få respons på hur bakelserna smakar och vad jag kan göra bättre 🙂 så den här boken vill jag jätte gärna vinna så jag kan pröva på nya recept och bjuda på familjen och vänner.

 8. Vill gärna vinna ’kom igång med 5:2’

  Har ätit eftet denna kosthållning en tid och skulle behöva lite nya tips på recept, då det börja bli lite tjatigt med de recept jag använder nu. Kram o God jul

 9. fikabrödboken… så jag kan baka nått annat än maränger när vi får gäster som inte ska äta gluten

 10. Jag anmäler mig härmed till tävlingen och tycker alla tre böckerna verkar väldigt intressanta och inspirerande för den som vill leva en hälsosam vardag. Som nybliven tvåbarnsmamma tycker jag det vore spännande att ta inspiration och tips från boken ”hälsosam familj på 30 dagar”. Att få i barn grönsaker är inte alltid rätt och tips på aktiviteter för att få frisk luft och fysisk aktivitet mottages tacksamt. Hoppas på att boken kan hjälpa mig och min familj med detta!

 11. Maken har letat efter en diet att testa och fastnat för just 5:2. Så att vinna en julklapp med komigång 5:2 vore ju super!

 12. Skulle den om en hälsosam familj vilja vinna,

  för hur ska man hinna.

  När man far mellan plugg och jobb,

  gäller det att inte vara någon matsnobb.

  Men med planering och tips,

  man låter bli chips.

  Vi behöver helt enkelt byta koncept,

  ett steg på vägen med dessa recept.

  Äta mer grönsaker och frukt,

  välja en helt annan produkt.

  Så nu gäller det att trimma,

  så vi blir lite slimma.

  God jul!

 13. Jag skulle vilja vinna ”Kom igång med 5:2″….vill prova detta men är så dålig på

  att komma på bra grejer att äta som är kalorisnåla 🙂

  Boken skulle vara en stor hjälp så att man inte riskerar att bli ohälsosam

  och må dåligt

 14. Kom igång med 5:2 vill jag vinna.

  Skulle vara kul att testa, särskilt nu efter jul.

 15. Jag väljer boken om nytt fikabröd. Det är den enda boken jag verkligen INTE behöver… Men ska man önska sig något så ska det väl vara något som sätter guldkant på tillvaron 😀

 16. Håller tummarna för ”Nytt fikabröd”. Har märkt allt mer att magen inte gillar vetemjöl, och skulle vilja testa att baka med alternativa mjölsorter ett tag och se om det blir nån skillnad.

 17. Den boken jag helst skulle vilja vinna är ”Hälsosam familj”, då jag känner för att ta bort massa halvfabrikat – jag skulle dela med mig av dessa tips till familj & vänner så att vi alla skulle kunna leva hälsosammare.

  God jul!

 18. Hälsosam familj – den skulle jag vilja vinna!

  Jag har söner som är 2,5, och fast vi har varit ganska restriktiva med onyttigheter och sötsaker, så har vi en fallenhet att äta ganska dåligt o perioder. Och då äter barnen nästan alltid det ”sämsta” av maten. Men jag VILL verkligen att vi ska vara en hälsosam familj, och att barnen ska få en sund inställning till mat!

 19. Nytt fikabröd vill jag vinna till min sambo som inte får äta gluten längre. Hoppas hitta lite alternativ till våra gamla fikabröd! =)

 20. Jag önskar att vinna boken Kom igång 5:2 som en julklapp till min man som skulle börja diet och tränna. Men när jag visade tävlingen och bad honom välja en, valde han boken Nytt Fikabröd, hahahaha … Ja ja … Nu håller jag bara tummarna så att han får en julklapp som passar till honom.

  IG : cha_miku

 21. Jag skulle vilja vinna ”hälsosam familj på 30 dagar”.

  Det är precis så jag skulle vilja börja 2015, både vi föräldrar och barnen skulle må bra av en liten omstart och bli mer hälsosamma!

 22. Åh, Hälsosam familj skulle jag vilja vinna. Behövs på så många plan. Lilleman äter helst sött och jag och sambon har helt tappat greppet. Dottern är på väg in i tonåren och behövas ledsagas in på hälsans stig.

  Kram kram

 23. Jag är gärna med och tävlar, och skulle gärna vilja vinna boken ”Hälsosam familj” som vore toppen nu när jag och dottern har satt som mål att under 2015 ändra om våra kostvanor totalt och bli mer hälsosammare. Det vore då perfekt med lite ny inspiration och tips på goda recept.

  Kram Sanna

 24. Jag skulle vilja vinna Hälsosam familj. Jag har bestämt att 2015 ska bli det år då jag ska satsa på mig själv, familjen och hälsan och där är kosten en viktig del som ska förändras. Denna bok skulle bli ett bra verktyg tror jag, därför håller jag tummarna starkt för att jag ska vinna.

 25. Även om jag har många av Ulrikas böcker väljer jag Nytt fikabröd som skulle göra glutenintoleranta dottern glad.

 26. Jag vill gärna vinna ”Nytt fikabröd” eftersom jag tycker om att baka och helst glutenfritt

 27. Kom igång med 5:2 skulle jag gärna vilja vinna till min syster. Hon har nyligen börjat träna och äta hälsosammare. Hon tycker att träning är väldigt kul men när det gäller vad hon ska äta behöver hon mer inspiration. Vi har diskuterat om 5:2 dieten förut och vi båda tänkte pröva dieten tillsammans i början av 2015. Boken innehåller massor med information som är inte lika lätta att hitta på nätet. Hon kommer absolut att uppskatta priset. 🙂

 28. ”Kom igång med 5:2” får jag mest glädje av då jag ska sätta igång med just 5:2-dieten nästa år och behöver då recept och självfallet motivation till att fullfölja den!

 29. Hälsosam familj på 30 dagar För vi behöver då all hjälp vi kan få mellan sylt och rostemackor

 30. I would love to win ’Kom igång med 5:2’ for my partner’s mother as I think she’ll benefit from it healthwise. She complains of weight gain and tends to eat much carbs – ie: biscuits with coffee and sandwiches during the day when hungry. She is very old-fashion in the sense that she depends on old cookbooks and reciepe clippings from magazines to cook, and since this book is new and up-to-date, it will help with advice and reciepe inspiration to losing weight and eating a healthier diet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *