Matstugans Julkalender – Lucka nr 3

Matstugans julkalender

 

God morgon, God morgon! Har ni sovit gott? Jag har vinnarna klara för doftljuset Orange Cinnamon från Village Candle, men har bestämt att lägga in vinnarna i något av de inläggen som läggs upp under dagen så håll utkik om det är just du som vunnit! Viktigt att du mailar mig din adress omedelbums.

Så Lucka nr 3, Tadaaaaaa! Idag är jag så stolt att jag spricker över att få ge två av er ett superfint och välgörande pris. Det är totalt underbara Årstiderna som står för dagens två vinster: en Juicelåda fylld med grönsaker och frukt som juicas och en Stor Mixlåda proppfull med grönsaker och frukt (för 3-5 pers). Årstidernas idé är enkel ”Vi tar en trälåda, fyller den med säsongens bästa ekologiska råvaror, lägger i några lättlagade recept som passar till innehållet och levererar den direkt hem till din dörr.’ Man kan även prenumerera på dessa fantastiska lådor.

Juicelådan

Juicelådan innehåller varje vecka en ny blandning frukter, grönsaker och smakgivare samt 3 olika recept. Lådan innehåller ingredienser för att göra varje juice sådär två gånger, och ger totalt 3-4 liter juice, beroende på vilken maskin du använder. Jag har testat Juicelådan och gjorde så mycket underbara juicer på oväntade kombinationer, se t ex HÄR. Jag blev helt såld på kvaliteten på grönsakerna och frukten och de roliga recepten som kom med.

Stora mixlådan

Stora Mixlådan: Passar till 3-5 personer. Mer frukt och grönsaker för pengarna. Passar den aktiva lite större familjen. Lådan innehåller sällan potatis, men en variation av:

 • Färska kryddor, tomater och sallader
 • Andra lätta grönsaker, som till exempel pepparfrukter
 • 3-4 sorters mogen frukt – alltid äpplen

Så tävlar du:

För att vara med och tävla, svara på frågan nedan och skicka med en kort motivering, samt skriv vilken av lådorna du vill vinna. Tävlingen avslutas ikväll kl 23.59.

Lista 3 andra produkter Årstiderna erbjuder (svaret hittar du på Årstidernas hemsida)

Obs! Årstiderna har leverans i stora delar av Sverige men inte Östergötland, Småland och ett par ställen till. Men då vinsten troligtvis kommer budas ut så kan endast deltagare med adress Storstockholm delta.

Ps. Läs tävlingsvillkoren sist i detta inlägg

Vinnaren presenteras på bloggen, i ett inlägg, någon dag efter att den är avslutad. Glöm inte ange e-post så att jag kan kontakta dig om du har vunnit. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Har vinnare inte mailat adress inom 2 dagar fr o m att vinnaren har publicerats på bloggen (samma dag skickas mail till vinnaren), så väljs ny vinnare, så håll koll på inkorg/skräppost. Glöm inte följa Matstugan på Bloglovin för att inte missa någon lucka eller vinst.

Linda

31 kommentarer

 1. 1. Fisklådan

  2. Mixköttlådan

  3. Matkassen familjefavoriter

  Om turen är med mig och jag vinner önskar jag juicelådan

  Råsaftcetrifugen längtar att få användas och behöver dammas av 🙂

 2. 1. Low carb lådan

  2. Fisklådan

  3. Nötfärslådan

  Om jag vann skulle jag vilja vinna Stora mixlådan så man skulle kunna bjuda över några vänner och göra något riktigt bra av lådan! 🙂

 3. Lowcarblåda, clementinpåse och julnötter är tre andra exempel av produkter de erbjuder.

  Åh det här vill jag vinna, så skönt att få det ”serverat”, jag tycker det är så svårt att hitta grönsaker/frukter så här års att göra bra juice på, så produkter och nya idéer vore toppen

  Jag vill vinna juicelådan om jag vinner.

 4. Stora fruktlådan, Lowcarblådan och Clementinpåsen för att nämna några.

  Vi är ganska dåliga på att äta mycket frukt och grönt i vår familj. Med Stora Mixlådan i kylen kommer vi både få inspiration och smak på allt det goda det gröna skafferiet har ett erbjuda! En riktig win-situation!

  Kram!

 5. Stora fruktlådan, Lowcarblådan och julnötter.

  Har äntligen börjat få ordning på mitt liv vad det gäller mat och träning. En stor mixlåda skulle verkligen hjälpa till på min väg mot ett bättre mående.

 6. 1. Den vegetariska julmatkassen

  2. Lowcarblådan

  3. Lantlådan

  Jag har precis fått hem VÄRLDENS finaste set med grytor, kastruller, juicepress och gud vet vad – så den stora mixlådan hade ju varit perfekt för att kunna inviga de nya grejerna med lite nyinspirerande recept! 🙂

 7. 1. Baslådan

  2. Lantlådan

  3. Fisklådan

  Som nybliven tvåbarnsmor och nyinflyttad i hus med matkällare (hurra!) skulle stora mixlådan passa bra av flera skäl. Med mycket besök av släkt och vänner skulle vi då kunna veta att vi alltid kan bjuda på något vegetariskt. Dessutom kan vi ta hand om det gröna (både färskt och ex inlagt) på bästa sätt i matkällaren för att minimera svinnet.

  Hoppas på vinst!

 8. Åh, vilken fantastiskt tävling! Det här vore en perfekt start på det nya livet som jag hoppas kunna inleda nu efter jul och nyår. Nu vill jag nämligen en gång för alla ändra mina rutiner när det kommer till kost och motion, och få ett hälsosammare jag och då skulle stora mixlådan vara perfekt för mig och min familj.

  1. Baslådan

  2. Lantlådan

  3. Low carb lådan

  Kram Sanna

 9. Julmatkassen – ekologisk, fisklådan och multimorotslådan.

  Skulle vilja vinna Juicelådan till min syrra, där vi ska fira jul i år. Blir lätt alldeles för mycket mat och sötsaker och att få juica i mellandagaran skulle vara ett perfekt avslut på julen – dessutom älskar hennes barn juice mer än godis så det blir som en extra julklapp till dem! 🙂

 10. 1. Lantlådan, Singellådan och Basfruktlådan.

  2. Åh vilken underbar vinst! Önskar vinna Stora mixlådan och bjuda över svärföräldrarna på en nyttig och hemtrevlig söndagsmiddag.

 11. 1.Basfruktslådan, Lowcarblådan, Lilla grönsakslådan

  Jag skulle nog välja Juicelådan. Fantastiskt fina lådor de har!

 12. Tjo!

  1.Basfruktslådan, Lowcarblådan, Lilla grönsakslådan

  Jag skulle nog välja Juicelådan. Fantastiskt fina lådor de har!

 13. Stora fruktlådan, Singellådan och julnötter.

  Detta hade jag velat vinna åt mig och min pojkvän – vi har kommit överrens om att äta nyttigare. Detta vore så kul och spännande att prova! Och framförallt; BRA!

 14. 1. Mixköttlådan

  2. Lantlådan

  3. Singellådan

  🙂 skulle vilja vinna juicelådan då jag älskar juice! Och vad vore inte grymt om en låda med frukt till min råsaftcentrifug!

 15. 1. Baslådan

  2. Low Carb lådan

  3. Lantlådan

  Vill vinna stora mixlådan till min kräsna man,

  han är hopplös men jag gör så gott jag kan.

  Lagar till god mat med grönt tillbehör,

  fruktiga desserter är det enda jag gör.

  Men motviljan finns ständigt där,

  han vägrar handla grönsaker i affär.

  Säger att det inte är gott och inget för han,

  tror att det går lite lättare om jag en fullproppad låda vann!

 16. Svar: Singellådan, Baslådan, lantlådan

  Motivering:

  Men hallå! Det känns som om jag inte äter en enda grönsak under december. Bara en massa kött. Inte konstigt att jag känner mig svullen och ”påsig”

  Om jag vinner önskar jag juicelådan så jag kan göra drinkar så jag får i mig vitaminer, mineraler och alla näringsämnen. Och juice är lättare att ”äta” och så får jag ändå plats med en massa julmat. Tänk vad skönt att slippa börja året med att tänka detox! Win-win 😀

 17. Lantlådan fisklådan baslådan är tre andra produkter som erbjuds där.

  Jag skulle vilja ha juicelådan och göra smoothies på de.

 18. Årstiderna erbjuder även bl.a.

  – LowCarb-lådan

  – Baslådan

  – Vegetarisk matkasse

  Efter att ha sett ”Fat, sick and nearly dead” nyligen har jag läst på en hel del om juice-kost och blivit mer och mer övertygad om att detta är något jag ska testa. Juicelådan skulle verkligen hjälpa mig att kick-starta ”juice’ningen”. Jag skulle bli aå tacksam om jag fick chansen att vinna lådan!

 19. Lantlådan, low carb-lådan och fisklådan är 3 produkter ur Årstidernas sortiment.

  Jag är vegetarian och älskar de flesta grönsaker, och om jag vann skulle jag välja juicelådan. Med bara ett par soltimmar i Stockholmsområdet i november kan man verkligen behöva en härlig uppiggande juicekur för extra vitaminer och energi. Håller tummarna för vinst!

 20. 1. Lowcarb lådan

  2. Baslådan

  3. Stora fruktlådan

  Jag skulle bli så glad om jag juicelådan fick vinna, då skulle mina trista knäckebrödsfrukostar snabbt försvinna. För jag har en väl fungerande blender här hemma, men relationen ekologiska frukter och studentekonomi får jag inte att stämma.

 21. 3 produkter:

  FamiljeFavoriter, FiskLådan, LantLådan

  Motivering:

  En måltid bör vara fylld av grönsaker,

  i många färger, former och smaker,

  då blir det så nyttigt, gott och bra.

  Ja, jag så gärna stora Mixlådan skulle vilja ha.

 22. 1.baslådan

  2. Lantlådan

  3. Fisklådan

  Jag vill gärna vinna mixlådan då jag ska börja göra mat åt min son snart så jag vet att han får bra och nyttig hemgjord mat. Sen om jag själv skulle kunna tappa några av de 20 gravidkg som finns kvar av att äta lite mer grönsaker vore inte så fel 😀

 23. Fruktlådan

  Mixköttlådan

  vegetarisk matkasse

  Om jag har turen skulle jag välja familjefavoriter. Jag är ensam sen barnen flyttat ut och jag tycker det är jättesvårt att komponera o fixa mat till en. Man kunde ju laga o frysa hoppas hoppas

 24. En juicelåda vore så bra att ha

  Juice jag då kunde dricka varje da

  Vitaminer är ju så bra

  av frukt, grönsaker och bär

  särskilt för mig, som gammal är.

 25. 1 Nötfärs lådan

  2 Mixlådan

  3 Familjefavoriter

  Jag skulle hemskt gärna vilja vinna Stora mixlådan, då skulle barnen få allt det gröna dom vill och älskar och jag skulle få mer inspiration till matlagningen. 🙂

 26. * Vegetarisk matkasse

  * Basfruktlådan

  * Fisklådan

  Min råsaftsmaskin är det bästa som hänt mig i köket på länge. Tyvärr har vi fastnat i gamla hjulspår och skulle behöva en knuff med lite nya recept och kombinationer. Det finns inget härligare än nya och goda smakupplevelser. Att juicerna dessutom är vackra och nyttiga gör hela upplevelsen helt fantastisk.

 27. Svar: 1. Low carb lådan

  2. Fisklådan

  3. Grönsakslådan

  Jag skulle gärna vilja vinna grönsakslådan man kan laga mycket goda maträtter.

 28. Baslådan och stora Mixlådan. Är stor aktiv familj som har svårt att vara stil. Önskar bra vitaminer till oss.

 29. 1. Lowcarb lådan

  2. Baslådan

  3. Stora fruktlådan

  Om stora mixlådan levereras till Skåneland

  lovar vi den väl tas om hand

  Härliga råvaror att mumsa i advent

  det vore en sund och fin present

 30. 1. Low carb lådan

  2. Fisklådan

  3. Baslådan Ute är det mörkt och kallt.

  Att stressa mellan dagis jobb och aktiviteter är inte ballt.

  Det är nu familjen behöver massa extra vitaminer

  så vi slipper basilusker som äkta piggeliner!

  Stora mixlådan skulle passa oss perfekt

  ur varje vitamin- och hälsoaspekt.

  Alla vet att 5 frukt och grönsaker om dagen

  gör underverk för hälsan och smakar gott i magen.

  Få fyra barn att äta vegetariskt är inte alltid lätt

  Men med Årstiderna kan det bara bli rätt.

  Vilka fukt och grönsaker – det kvittar.

  Bara Årstiderna till vår dörr i Gustavsberg (Värmdö) hittar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *