Tamron 16-300 mm – Magisk fotografering

Jag har tidigare skrivit om det Tamronobjektiv, som jag har fått testa: Tamron 16-300mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD. Du kan läsa det inlägget HÄR. Jag sa ja till att testa det eftersom jag alltid annars bär omkring på två objektiv: ett för makrobilder på t ex mat och ett för fotografering på längre håll. Eller för att vara uppriktig så har jag inte alltid orkat bära omkring på två och då har jag fått låta bli att fotografera på långt eller nära håll. Tråkigt.Med megazoomobjektivet från Tamron så fotar man suveränt bra på nära såväl som långt avstånd och inte bara det…

tamron objektiv

Detaljer och färger riktigt poppar ut ur bilden. Älskar detaljrikedomen i närbilderna. Riktigt bra objektiv för porträtt.

tamron

På det här avståndet satt Annie då jag zoomade in och tog det fotot ovan där man ser varenda ögonfrans. och hårstrå i detalj.

Tamron

En kompis till mig sa att mina bilder den senaste tiden har varit så ovanligt detaljrika,fina och färglada; Det beror helt och hållet på Tamronobjektivet. Sedan jag satte på det på kameran för två, tre veckor sedan så har jag inte tagit av det och bytt mot de två andra jag har en enda gång. De kan inte mäta sig mot Tamronobjektivet.

tamron mandelplättar

Det är är väldigt viktigt för mig med bra närbilder, men lika viktigt är det att kunna zooma in och ut på event. Här var jag på Mamagalan och stod riktigt långt från scenen, men det tror man inte då man ser den här bilden.

årets papa

Objektivet har en antiskakfunktion som gör att även om man skulle vara lite skakig i handen så blir bilderna skarpa. Det fokuserar snabbt vilket ska göra det perfekt för fotografering av alla rörliga motiv. Bra då man vill fota t ex sina barn under lek och stoj. Objektivet från Tamron har en bländning på f/3,5-6,3 och ska ge högkvalitativa bilder även då ljuset är sämre. Ni ser i bilden nedan hur fint objektivet fungerar sent på kvällen (Zurich by night).

Tamron

Det blir liksom magi i bilderna med objektivet från Tamron. jag är så kär i det att jag har fotat mer än någonsin under de senaste veckorna.

Linda

En kommentar

  1. Hej! 🙂 Vilken mysig blogg du har! Jag tänkte bara tipsa om en tävling på min blogg där man har chans att vinna en bilbarnstol till ett värde av 3000kr! Titta gärna in och var med och tävla! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *