Ugnspannkaka med blåbär

ugnspannkaka
En stående favorit hos oss alla och så perfekt med en eller två nävar blåbär i. Kom bara ihåg att använda standardmjölk och att smöra in plåten så pannkakan inte fastnar.
För en långpanna

4½ dl vetemjöl

9 dl mjölk (standardmjölk)

5 ägg

1 tsk salt

2 nävar blåbär (eller så mycket du vill ha, jag använde frysta blåbär denna gången och det blev riktigt bra)

Gör så här
Sätt ugnen på 225 C

1. Smöra ugnsplåten rejält så det inte fastnar

2. Vispa ihop mjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten på plåten. Strö över blåbär.3. Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den är perfekt gyllenbrun.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *