Sea Life – Helsingfors

Kryssar ni med Tallink Silja till Helsingfors i helgen med barnen? Då rekommenderar jag verkligen ett besök på Sea Life i Helsingfors.

sea life helsingfors tallink silja symphony

Barnen tyckte det var väldigt roligt på Sea Life med alla färgglada och konstiga fiskar, små sjöhästar, hajar, bläckfiskar, maneter, sköldpaddor osv. Bläckfiskarna var nog det som fascinerade dem mest, alla åtta armarna, hajarna var väl lite mindre än vad vi hade trott. Dagen till ära var Magda och Annie klädda i finaste och bekvämaste favoritkläderna från Geggamoja.

sea life helsingfors tallink silja symphonyLättast att komma till Sea Life är det med spårvagn nummer 3 från Olympiaterminaali (Olympiaterminalen) precis där ni går av båten. Det tar ca 30 minuter att komma till Sea Life. Gå av vid det stopp som heter Linnanmäki (Borgbacken). Ett annat alternativ är taxi.

sea life helsingfors tallink silja symphony

Så fint med de nordiska vintermiljöerna med fiskar i de stora tankarna. Överallt står det utförligt om de olika fiskarna osv. Man lär sig mycket.sea life helsingfors tallink silja symphony

En rolig grej var tipspromenaden med frågor där man skrapade fram glada gubbar om man hade rätt och ledsna om det var fel. Skrapformuläret tar du vid ingången. När barnen lämnar in sina skrapade formulär på slutet så får de varsin liten present

sea life helsingfors tallink silja symphony

Det enda minus var restaurangen vid Sea Life. Alltså, de kallade det buffé. Den buffén bestod av en soppa som var alldeles grå, en gryta som var så stark att barnen inte kunde äta den, torrt ris och salladsblad med någon enstaka gurk- och tomatbit i. Inte barnvänligt någonstans och långt ifrån det jag kallar buffé. Muminryggsäckarna (från Kidz Club paketet)kom väl till pass på tur i Helsingfors.

sea life helsingfors tallink silja symphony

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *