Green Curry med zucchini och rödkålssallad

Green Curry med zucchini och rödkålssallad

Jag ska inte sticka under stol med att jag var skeptisk till den här rätten. Men jag hade verkligen fel. Den tog lite tid att göra, men så värd det för den blev väldigt väldigt god. Blev så överraskad. Det här är även vad jag skulle tänka mig att bjuda på då jag har t ex vegetarianer som gäster. Men även andra. santa maria

Ingredienserna kom hem i ett bud från Santa Maria. Roligt för jag hade aldrig gjort den här rätten annars. Jag är sugen på att testa den nu på kompisar som är vegetarianer. Dom skulle bli imponerade! Äggnudlar till gör rätten komplett och mättande.

 

Green curry (4 port)

2 stora Zucchini

3 msk Sesamolja

3 msk Santa Maria Thai Curry Paste, Green

1 lime (Saften)

3 msk Santa Maria Thai Soya Sauce

1 burk (400ml) Santa Maria Coconut Milk

2 msk kokosflingor, rostade

 

1. Dela zucchinin i fyra delar på längden. Stek i sesamolja i ca 5 min.

2. Tillsätt currypaste och fräs i ca 30 sek. Häll på lime och soya. Låt koka in.

3. Tillsätt kokosmjölken och sjud till zucchinin börjar bli mjuk.

4. Toppa zucchinin med såsen från pannan och rostade kokosflingor

 

Rödkålssallad (4 port)

400 g Rödkål, strimlad

1 st rödlök, strimlad

2 st gröna äpplen, tunt skivade

½ tsk salt

1 st lime, saften

3 msk Santa Maria Thai Soya Sauce

1 burk (410g) Kidneybönor (färdiga, annars koka mjuka och låt svalna)

 

1. Blanda rödkål, kidneybönor, lök och äpple. Salta lätt.

2. Pressa över limejuice och skeda över Soya sauce. Blanda runt.

 

Servera zucchinin med rödkålssalladen med äggnudlar.

Green Curry med zucchini och rödkålssallad

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *