Orange dröm

Orange dröm är ett av recepten som jag fick med i Juicelådan från Årstiderna. Jag är så skeptisk till morotsjucie, har testat det flera gånger och tycker inte om det. Här blev jag så omvänd och överraskad. Det här var otroligt gott. Vem hade kunnat tro att rå sötpotis kunde bli till en god juice?

årstiderna juicelåda

Det här är i grunden Årstidernas recept, som kom med lådan, men jag dubblade antal apelsiner och mängden lime, pga att jag är så känslig för morotsjuice, det här blev mer än perfekt. Älskar verkligen Årstidernas koncept med ekologiskt. De levererar lådan hem till din dörr och ställer den utanför om du inte är hemma. Sedan återvinns lådan genom att du ställer ut den till nästa gång då de kommer. Grönsaker och frukt är säsongsbetonade och de odlar många av grönsakerna på sina tre egna gårdar. De bemödar sig om att minimera transportsträckan och månar om sitt koncept ’från jord till bord’.

Till 2 glas

1 sötpotatis

8-12 små morötter (eller 4-6 större)

2 apelsiner utan skal

½ lime med skal

Skölj och rensa alla ingredienser och kör allt i juicemaskinen. Det är bäst att pressa limen mellan de övriga ingredienserna

Linda

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *