Restaurang Shibumi – Något alldeles extra

Utbjuden av mina barndomsvänner igår kväll. Det var deras present till mig. Det blev inte vilken restaurang som helst utan Sayan Isakssons senaste krogkoncept, Shibumi, en japansk bar med små- och mellanrätter på menyn. Shibumi ligger i källaren bakom en oansenlig koppardörr som du inte lagt märke till om du inte visste att det är där Shibumi ska finnas, New York känsla över det hela. Där öppnar sig en varm atmosfär med suverän service vad gäller allt från att ta kapporna till garderoben till att snappa upp minsta vink.

shibumi På Shibumi plockar du ihop lite rätter av olika storlek från menyn och de kan med fördel delas; Share food som är så oerhört populärt just nu. Vilka rätter:små sliders med short ribs, kimchi och majonnäs, det möra köttet smälter i munnen och dessa sliders kommer jag drömma om, majstempura, glaskrabba med små mjuka bröd till, asiatisk fish&chips på marulk med spännande dipper på bl a kimchi. Det här var första omgången rätter, man kan ta in allt på en gång, eller närhelst man känner för fler. Vår servitör är supersnabb och rekommenderar perfekt rätter och vin efter våra önskemål. shibumi

Vi åt Tartar på lax från Fröya, finns också i form av råbiff. till tartaren kom något som såg ut som använda servetter, men det var någon slags chips som du fyllde med tartaren, ljuvligt. Vi åt även godaste dumplings: Gyoza iwagyu med svart vinäger, Hel fisk, perfekt tillagad, små fat med picklade grönsaker och friterad broccoli. Det är spännande kombinationer, snyggt och finfina råvaror.

shibumi restaurang stockholm japansk

Vi satt som i ett eget litet rum och kunde prata ostört om allt mellan himmel och jord, men vill man mingla så är det högt i tak och full aktivitet vid baren. Det är designat på ett japanskt stilrent sätt som förmedlar värme och harmoni via de valda materialen och färgerna och inte minst en dämpad belysning.

SHIBUMI RESTAURANG

Avslutningen blev ursöta glasstrutar med hemmagjord, asieninspirerad glass. Vi tog misoglass med bränd, karamelliserad vit choklad och sorbet på äpple, ingefära och shiso. Tack mina kära vänner för att ni tog med mig till Shibumi, det var en fantastisk upplevelse på precis alla sätt.

shibumi restaurang stockholm japansk

 

Linda

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *