Hardy’s Nottage Hill Shiraz – Missa inte!

Helgens vintips! Australiensiska Shirazviner har varit en stor favorit sedan flera år. Shirazdruvan räknas som världens äldsta druva och kallas också Syrah. Gillar det där fruktiga hos just den australiensiska Shirazdruvan.

Hardy's Nottage Hill Shiraz

Förra helgen testade jag Hardy’s Nottage Hill Shiraz till den mest härliga ostbricka. Hardy’s är en familjeägd producent med en historia ända tillbaka till 1850 och de har vunnit en uppsjö priser för sina viner. Deras Nottage Hill smakar av mörka körsbär, svarta vinbär, blåbär, lakrits, örter, vanilj. Det här vinet är en ny storfavorit, inte minst för att det är oerhört prisvärt, 79 kr per flaska. Vad tycker ni om glaset? Det är ett Riedel glas och mitt absolut bästa vinglas. Det är utan fot och liknar ett vattenglas. Det är faktiskt helt fantastiskt att dricka vin ur. Hardy's Nottage Hill Shiraz

Så perfekt till lagrade ostar. Det ska också vara perfekt till stekta och grillade kött- och fiskrätter, vilket jag verkligen kan tänka mig. Till ostbrickan de läckraste tunnbrödschips från Tösernas Delikatesser.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *