Örtskola med Spisa

spisa färska örter

Ekologiskt odlade örter växer mer långsamt och blir då mer smakrika. Stämmer, för jag fick smaka på de ekologiska örterna från SPISA (tidigare Santa Maria) under en lärorik örtskola. SPISA lanserar nya färgglada förpackningar för sina färska ekologiska örter. På förpackningarna finns tips på smakkompisar och hänvisning till recept. Gillar!

Örtskola spisa

Alltså sicken bortskämd kväll. Stjärnkocken Paul Svensson (Tv-kock, kreativ ledare för flera kända krogar, kokboksförfattare mm) lagade en hejdundrande avsmakningsmeny till oss där örterna var i fokus, här tre av dem:

En slags öppen omelett på lantägg med kantareller, lakritsrot med dragon och persilja

Fylld grillad gemsallad med päron, rostade valnötter, blåmögelost samt koriander och mynta

Kycklingrätt med morötter, ingefära samt thaibasilika och koriander

De går inte i ord att beskriva hur utsökt varenda en av rätterna var.

DSC_0069

Det var en lärorik kväll och jag som varit så feg med att blanda och använda flertalet örter i mat och bak ska bli modigare med att testa att kombinera flera olika. Blev otroligt motiverad. Vi fick med oss hem ett gäng örter och otroligt nog har de stått sig nu i över 2 veckor, det brukar verkligen aldrig hända mig annars.

Äpple pizza

Finalen på kvällen var fenomenal på flera sätt. Vi avslutade med Pauls Äppelpizza med rostade fänkålsfrön och citronmeliss, kan vara bland det godaste jag någonsin ätit. Har receptet och bara måste testa hemma. Men som om inte det var nog så vann JAG en brunch för två på Fotografiska!!! Galet lycklig över den vinsten. Det är Paul Svensson som har hand om den fantastiska brunchen på Fotografiska. Jag fick hans mobilnummer och ska ringa honom då jag vill komma dit bara.

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *