Jul hos ICA – Julbordet

Vad äter vi på jul enligt ICA? Vi svenskar är väldigt trendkänsliga generellt och provar gärna nytt, men när det gäller julen är vi otroligt traditionella av oss och håller fast vid det vi alltid gjort på julen. Men det man märker tydligt nu är att grönsakerna försöker nästla sig in alltmer, på alla fronter. Saffran används överallt i mat såväl som bak både i höst och till jul. Andra smaker som tar för sig i jul är äpple, ingefära, kardemumma, lamm och syrat.

julbord ICA

Det är mycket färgglädje i maten till jul. Härligt! Så vad bjöds vi på? Jo: Saffranslax med hasselnötscitronette, Rotfruktsgratäng med timjan och citron (som jag gjorde förra veckan, fantastiskt god), Ärt- och blomkålscrème med kallrökt skinka, skinkmacka med gräddstuvad svartkål och syrad ingefärsmorot, julsallad med granatäpple och saltrostad mandel. Jag har recept på allt, så hojta till om ni vill att jag ska lägga upp något av recepten.

Jul ICA julbord

Till starters var det Äppelglögg och Lammfiol på pepparrotscheesecake.

saffranskladdkaka ICA jul

Efterrätt, verkligen den mest himmelska saffranskladdkaka och Kokosrutor med kardemumma. Just den här Saffranskladdkakan var en riktig megasnackis bland bloggarna, den var det godaste man smakat och alla ville göra den. Jag gjorde den i helgen. Receptet får ni innan helgen. Godaste kladdkakan jag har smakat!

Linda

4 kommentarer

  1. Den där saffranskladdkakan lät spännande och även koksrutorna med kardemumma och pepparrotscheeseca och julsalladen 🙂 Ser gärna recepten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *