Jul hos ICA – Bakgrejs och Matattiraljer

Jul igen här på Matstugan. Sorry, men jag är helt galen i julen. Längtar till pepparkakshus, baka, göra julgodis, dricka glögg och slå in julklappar. På ICAs julevent så fanns det en massa underbara saker just till höstens och julens bak och matlagning. ICA julEn storfavorit till allt bak blir skeden med inbyggd termometer! Perfekt till degvätskan då man bakar bröd, fixar knäcken osv.

ICA jul

Pepparkaksformar i alla möjliga nya utföranden ser man mycket på alla julvisningar. ICA lanserar kopparformar och roliga nya som t ex vantar och snögubbar. Det kommer gnistra om julen. Koppar finns även i stekpannor och mycket annat.

ICA mat och bak

’Kan-själv-trenden’ är väldigt stark och vi kommer baka och laga mycket från grunden, förutspår ICA. Ovan ser ni t ex köttkvarn och minisilikonformar av olika slag. Tror ni inte hjärtsilikonformen skulle kunna vara något att göra knäckklubbor i, alternativ till knäckformarna?

gjutjärnsgryta jul ICA

Fastnade för deras gjutjärnsgrytor i emalj. Vill verkligen ha den vita som känns rätt året om att både laga en gryta i och att servera ur på bordet. Grytor, hörrni, blir så sugen på en mustig Bouef Bourgignon när jag ser grytorna. Nåja, om vi spenderar så mycket tid i jul på att mala kött och puttra grytor från grunden, så måste man ju spara tiden någon annanstans. ICA har i jul flera varianter av färdigvikta servetter, verkligen en rolig idé. De här tomteservetterna kan sättas ovanpå glas, eller flaskor. De finns också i en stilig svart och vit nyårsvariant i form av smoking/dress.

jul ICA

Linda

3 kommentarer

  1. Oj så mycket fint, längtar verkligen till julen! Skeden med inbyggd termometer verkar ju toppen till knäck ock kola, måste införskaffas 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *