Chocolate chip cookies med annorlunda ingrediens

Chocolate chip cookies

Dessa chocolate chip cookies, galet goda. Gjorde dem till mina kollegor på just mitt rum. Vi är 7 st på mitt kontorsrum på skolan och de har alla varit så söta när jag fyllde år och köpt fika och gett mig all uppmärksamhet. Den hemliga ingrediensen i kakorna är vaniljsåspulver, ger dem en väldigt speciellt god smak. Jag använde chokladknappar, bara för att det är så lätt att bara ösa ner i smeten.

Du behöver

35 st

4,5 dl (275g) vetemjöl

1 tsk bikarbonat

220g smör, rumsvarmt

2 dl (160g) farinsocker

½ dl (50g) socker

1 dl (95g) vaniljsåspulver

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

325g hackad choklad (jag använde mörka chokladknappar)

2 dl (115g) hackade valnötter (eller hasselnötter)

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C

Blanda mjöl och bikarbonat.

I en annan bunke blandar du det rumsvarma smöret med farinsocker och strösocker. Tillsätt vaniljsåspulvret och rör runt väl tills det är väl blandat. Rör ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt mjölblandningen. Till sist rör du ner hackad choklad (alt. chokladknappar) och hackade nötter.

Klicka ut runda klickar, ungefär en matsked på bakplåtspapper. In i ugnen i ca 10-12 minuter. De ska vara lite gyllenbruna i kanterna.

Chocolate chip cookies

Ha en solig, rolig helg/Kram från mig Magda och Annie

Linda

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *