Första Skoldan – Stort och rörande

DSC_0022

Nervös, förväntansfull, pirrig och allt på en och samma gång. Det var inte bara Annie som kände så utan jag också. Första skoldan är en så stor dag i livet.

PicMonkey Collage

Annie börjar förskoleklass i år. Hon går i en klass där hon knappt känner någon. De tre andra som kommer från hennes förskola till hennes klass är inte de hon vanligtvis har lekt med. Jag var lite tveksam till den indelningen då alla de hon lekt med under sin förskoletid hamnade i en annan klass. Men, nu har jag mailat rätt mycket med hennes lärare och hon har övertygat mig om att det kommer bli väldigt bra. Jag har också skrivit till hennes gulliga lärare att jag inte kommer vara en jobbig förälder, hon började nog undra där ett tag.

IMG_6823

Alla ettor fick släppa varsin ballong som seglade upp, upp, upp. Fin tradition.

Linda

4 kommentarer

    • Ja, man blir så påmind om sin egen första skoldag och man blir alldeles rörd av den stora fas de nu går in i: Ska de lyckas skapa vänner, klara alla krav i skolan, bli stora och inte vilja kramas mer osv…Allt i en enda mental röra..Kram

  1. Ballongtradition ser jättehärligt ut! Vår skola har också tradition att dela ut rosor fast på avslutningen. Då delar förskoleklassbarnen ut en varsin ros till de avgående 5orna till tonerna av fint pianospelande. Så rörande och fint 🙂 Min son börjar 1an idag och dottern 4an. STORT!!! Kommer nog också fälla en och annan tår! Kram!

    • Ja, man blir så rörd av att tiden går så fort…Fint med rosorna och att de minsta gör det för de som tar steget vidare. Ses vi imorgon? Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *