Sista kvällen i Lugano

DSC_0238

Sista kvällen i Lugano, Tessin blev det Pizza på lokala pizzerian. Jag testade för första gången 4 sorters ost: gorgonzola, mozzarella, taleggio och en annan som jag inte känner till. Galet gott. Stenugnsbakad pizza och så otroligt gemytligt. Ägaren kom ut och kastade boll med barnen i trädgården, och man ser ut över sluttningar med vinodlingar.

DSC_0241

Till efterrätt Tiramisu. Mums! Lugano är väldigt italienskt. De flesta kan lite tyska men det känns nästan som att man faktiskt är i Italien. Det är mycket pasta, risotto, pizza osv på menyerna, italiensk glass och man hör överallt italienska.

DSC_0233

Barnen hade under veckan kommit nära varandra trots att de inte riktigt kan göra sig förstådda. Karolina och Natascha pratar tyska och italienska och Annie svenska. Men där gick de ändå och höll varandra i handen, så sött.

DSC_0237

På vägen till pizzerian växte dessa blommor, stora och så intensiva i färgen: förkylningsblomman som jag kallar Echinaceablomma, eller vad heter den? Så fascinerande att se den växa på riktigt.

Linda

0 kommentarer

 1. Hej!

  Jag har följd er några år tillbaka nu. Jag beundra er jättemycker. Det hade jag inte orkat på grund av mina diganoser som jag har. Har själv en blogg som jag skriver om mitt liv och mina diganoser. men jag är väldig glad det jag har om kring mig.Har min familj. Ni har fin bilder och bolgg m.m. Kommer åter att följa er. Ni är duktiga alla hopp tycker jag. Du gärna skriva tikkbaka om du vill. Har det så gott i varmen.

  /Mia

  Jag är en mamma som inte är som alla andra mammor. Jag följer min egna väg och kan man inte respektera det så håll dig undan. Jag älskar djur men katter och hundar ligger mig varmast om hjärtat. Sen så betyder min familj ALLT för mig så ni vet*S*

  Kolla gärna in min blogg och lämna gärna ett avtryck! Antingen i gästboken eller med en kommentar!

  Tankar från en helt vanlig ungdom med diagnosen ”autismspektrumtillstånd

  men lever efter mottot att hellre se möjligheter än problem! Bloggat tidigare, men blev inte mycket av det hela till slut – får se om det blir annorlunda nu!

  Syftet med mitt bloggande är att dela med mig av mina åsikter och innesta tankar + skriva om vad som händer i mitt liv! Har alltså inget specifikt ämne att skriva om – får bli vad det blir helt enkelt… 🙂

  http://miamiamia.bloggplatsen.se/ och E-mail: mia2@home.se

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *