Solig dag på Furuvik

furuvik

Dag 1 var superregnigt på Furuvik. Djuren höll sig inne och vi var rätt ensamma i parken. Barnen ville bara tillbaka till hotellet. Vi funderade på att strunta i dag nummer 2, men då vi vaknade på tisdagsmorgonen så var det strålande sol. Så glad nu att vi körde dag nummer 2. Det här blev stora karuselldagen!

fURUVIK

Katten visade konster för barnen. Det är en hel del sådana här roliga inslag på Furuvik som förgyller dagen.

FURUVIK

Barnen åkte och åkte. Det kostar 199 kr för ett åkband, barn under 3 år åker gratis men måste ha en betalande vuxen med på allt. Annies favorit blev The Rocket. Spökborgen var dock väldigt läskig. Magdas pappa var med på Furuvik och han gick in med dem i Spökborgen. Magda storgrät då hon kom ut och Annie var skräckslagen. Är nog för lite större barn.

furuvik

Vi var länge på karuselldelen. En vän till mig undrade om man ska vara på Furuviken i en eller två dagar. Det kan nog räcka med en dag om man kommer då de öppnar och är aktiv. Om det är varmt och man kan bada i äventyrsdelen, vill hinna se precis allt, vara med på matning av kängurus, apor mm och vill gå ut på Äventyrsön så är nog två dagar i lugn takt bäst.

FURUVIK

Vi åkte i en tunna på Amazonas bland flamingos, strutsar, lamadjur mm. Barnen tyckte det var så härligt och det var en av de saker de pratade mest om då vi kom hem.

furuvik

Mitt största ögonblick var nog matningen av kängurus, eller Wallabys. Jag har inte sett kängurus i någon annan djurpark så det var en upplevelse.

furuvik

Furuvik är ett så vackert ställe med små stigar och skog överallt, och djuren har så stora ytor att man blir glad. Även dag nummer 2 spenderades ett bra dag på ’Bockarna Buse’ som Magda kallar dem. De var riktigt keliga småtyper som gärna lät sig matas och gosas med.

fURUVIK 2

En annan sak som jag gillade väldigt mycket med Furuvik var att det fanns bord och bänkar överallt och utplacerade på väldigt vackra ställen, ofta med utsikt över djuren. Hade jag vetat så hade jag lätt tagit med smörgåsar och dricka eller pastasallad så hade vi suttit där och ätit.furuvik

Med utsikt över vattnet kan man äta sin medhavda matsäck till exempel.

furuvik

Alla hagar med djuren gav ett så rofyllt intryck. Så fina dagar och tack vädret för solen dag nummer 2! Kanske du skulle kunna fortsätta att skina på resten av sommaren nu?

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *