Ramslök

Ramslök

Här ser ni färsk ramslök. Äntligen! Jag har undrat så hur den ser ut. Bladen liknar liljekonvaljeblad faktiskt. Jag fick med mig dessa från Gotland. Fullkomligt älskar Ramslökssmaken. Jag har nu gjort Ramslökssmör och fryst in. Tänk er till grillat kött. Har ni något bra recept med Ramslök så dela gärna med er. Skulle bli så glad. undras om den är nyttig som vitlöken? Vet ni?

Linda

0 kommentarer

  1. Vet inte om den är lika nyttig som vitlök, men vet att nyttoämnena går förlorade vid upphettning. God att använda i pesto, eller varför inte blanda med sill, gräddfil och lite majo nu till midsommar! 🙂

  2. På min blogg finns recept på en ramslökspesto som är gott till det mesta!

    Tack för en bra blogg!

    Kram Caroline

  3. Ramslök växer även på Kinnekulle utanför Lidköping. En vårklassiker är att äta ramslökssoppa på ”kullen”. Tror att den görs som potatis- och purjolökssoppa ungefär fast med ramslök istället för purjolök.

    • Visste inte det, trodde verkligen att det bara var Gotland. Så gott det lät med ramslökssoppa. Hoppas Midsommar var toppen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *