Ejmunds Gård Gotland – Klimatcertifierat kött

Ejmunds gård

Väl i Visby (freadags) satte vi oss på bussen, Vi kom först till Ejmunds gård. Deras kvalitetsprodukter med högt köttinnehåll känner jag väl till så det var väldigt roligt att se gården.

EJMUNDS gård

Det var rätt kyligt och blåsigt. Magda somnade i bussen på väg till gården och sov gott i vagnen tills vi kom till korna då vaknade hon till och var överlycklig över att titta och prata med kossorna. eJMUNDS GÅRD

Odd Norman driver, tillsammans med sin fru, gården och berättade passionerat om naturligt bete, massage av biffrasdjur och att de får gå lösa i ladugården. Djurens mat är fri från GMO, hormoner och antibiotika och de blev först i Sverige med att kunna leverera Klimatcertifierat nötkött. BRA! Deras köttbullar, alltså, de bara måste jag hitta i Stockholm. Vi bjöds på köttbullar och Gammeldansk (jag hoppade den sistnämnda, även om det kan vara en kanonkombo) Tydligen Säljer Coop deras produkter. i deras lilla gårdsbutik kan du också köpa deras produkter och helt enkelt bara lägga pengar i en liten skål (eller själv sköta kortbetalningen med en liten maskin).

Ejmunds gård

Roligaste någonsin: massagerullen som korna älskade. De fick inte nog av att trycka sig mot den ständigt roterande rullen. Magda är en riktig djurälskare och helt orädd. Hon gör vad som för att få närkontakt med ett djur och glömmer tid och rum. Gulligt att se.

DSC_0343

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *