Vilket Välkomnande Parken Zoo!

pARKEN ZOO DAG 1

Vid 18 tiden igår kväll släpptes vi in av VD Irja Bäckström på Parken Zoo efter stängning. Jag och ett gäng bloggare med familjer. Vi hade den mest magiska kväll där vi fick vara med då tigrar, lejon, sandkatter, uttrar och Amurleoparder matades. Det är en sådan vacker park med mycket grönt och mysiga promenader mellan de olika djuren. På Parken Zoo finns otroligt nog över 500 olika arter, och cirka hälften av dessa är skyddade djurarter. pARKEN ZOODet var väldigt stort för Magda att få klappa ormen Ka. Hon är så djurkär och helt orädd för djur. Jag får nästan tårar i ögonen av att se att hon inte kan slita sig från djur utan bara vill vara nära dem och hålla handen försiktigt på dem. Jag var precis så när jag var liten.Parken Zoo har haft det, minst sagt, motigt sedan skandalen för 1½ år sedan. Efter den skandalen så byttes hela ledningen ut och ny VD sedan sådär ett år tillbaka är just Irja Bäckström. Hon berättade för oss att det har varit ett stort arbete att få ordning på allt. Det är mycket viktigt för henne och parken att det nu är transparens och att allt gå rätt till.

Parken zoo

Vid djuren finns det stora informationstavlor uppsatta som barnen gillade att titta på. Bra när man kan lära sig lite på vägen. Barnen fastnade ofta vid dessa informationsställen, snurrade på bildsnurran och kikade.

Parken zoo

Överallt finns bra stora klätterstenar, ställen att gå balansgång på, eller som här rep att hänga i. Det gör promenaderna mellan djur, matställen och karuseller lätt och rolig. Vi avslutade med en stor tacobuffé innan vi åkte hem. Barnen somnade bums kan jag säga. Lyckliga med dagen och längtandes efter söndagens roligheter på Parken Zoo, då blir det karusell och pannkaksbuffé bland mycket annat.

Parken zoo

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *