Somrig sallad – eller bra sallad när som, typ

sallad med zucchini feta ruccola
Vuxensallad. Sådan där sallad som passar till det mesta, förutom till barn kanske. Mina barn är inte så förtjusta i ruccola och squash. Den här salladen passade alldels ypperligt bra till älgfärsbiffarna och blåbärschutneyn.
Du behöver
½ påse ruccola
1 liten zucchini
150 g feta
½ dl hackad mynta
½ dl solrosfrön
flingsalt, olivolja
Gör så här
Använd en potatisskalare eller osthyvel för att göra långa breda strimlor av zucchinin. Rosta solrosfrön i torr stekpanna. Blanda ihop zucchini, myntablad och ruccola. Smula osten och strössla över ost och solrosfrön över salladen. Stänk över olivolja och flingsalt, eller annan dressing.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *