Älgfärsbiffar med blåbärschutney

viltbiffar
Från det personliga rakt till familjemiddagen. De här biffarna med ost i blev så goda och blåbärschutney är WOW som tillbehör. Det är riktigt söndagsmiddagskänsla på den middagen, och den känslan kan man ju gärna föra över på en vardag.
vitlbiffar
Inspirationen kommer från Boxholm men har ändrats, som vanligt. Vi hade färdig rödvinssås (köpt!) till också. Det är gott med någon mer slags sås, sky eller rödvinssås är perfekt till. Vi körde potatismos, men ugnsrostade grönsaker skulle också vara gott.
PicMonkey Collage
Du behöver
Älgfärsbiffar
420 g älgfärs
1 dl Boxholms kryddost

1 tsk mortlade enbär

1 dl grädde

2 ägg

1 msk dijonsenap

1½ tsk salt

1 tsk vitpeppar

smör
Blåbärschutney
5 dl frysta blåbär
200 g socker
1 kanelstång
1 krm mald nejlika
1 tsk chili flakes
1 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Biffarna
Sätt ugnen på 155 C
Riv osten. Mortla enbären. Blanda alla ingredienser till biffarna. Forma 6 biffar. Stek dem i smör så att de får fin färg runt om. Lägg dem i en ugnsfast form och in i ugnen 15 minuter i ugnen. De sista 5 minutrarna drar du upp ugnen till 180 C.
Blåbärschutney
Låt allt småputtra i cirka 20 minuter. Låt svalna och servera. Du kan gärna göra den kvällen innan och låta stå i kylen över natten.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.