Galette – en fransk grej

galette
Galette är en fransk grej, mer bestämt en matpannkaka. Den är gjord på bovetemjöl och det är inget sött i smeten vilket gör den mer matig och vuxen i smaken. Det är bara bovetemjöl i den så den är alltså glutenfri. Den blir lite gråare i färgen än vanlig pannkaka. Du kan ha precis vad som helst på den. Jag stekte tunna skivor av kycklingfilé (som jag vänt i mjöl och ägg) och lade på, svarta oliver, tomater, mozzarella, babyspenat, matyoghurt och allt toppat med balsamico. Men du kan ha precis det du tycker om ju. Bra när man har rester hemma!
Du behöver (blir ca 10 st)
4 dl bovetemjöl
1 dl filmjölk
5 dl vatten
½ tsk salt
50 g smör
Gör så här
Vispa ihop vatten, filmjölk, bovetemjöl och salt. Vispa ner ägget. Låt smeten svälla sådär 30 minuter. Smält smöret och blanda ner det i smeten.
Stek ’pannkakorna’ på båda sidor så de får lite färg.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *