Vit kladdkaka med apelsin och lakritsgranulat

Vit kladdkaka med apelsin och lakritsgranulat
Bästa kladdkakan någonsin! Kombinationen av vit choklad, lakrits och apelsin är helt oemotståndlig. Barnen och gästerna tog om och om och om… Första gången jag testade att baka med lakritsgranulat. Lakritspulver blandas upp med smeten och ger smak till hela smeten då du blandar ner det, lakritsgranulat däremot blir som mini mini bitar i det du blandar det med.
Vit kladdkaka med apelsin och lakritsgranulat
Du behöver
2 ½ dl vetemjöl
100g smör
100g vit choklad
2 dl strösocker
2 ägg
½ msk lakritsgranulat
1 apelsin (rivet skal+1msk saft)
Topping
85 g vit choklad
2 msk färskost
lakritsgranulat
Här är de lakritsgranulat som jag använde mig av. Köpte röret för länge sedan och nu först testat. De är kanon, de där granulaten.
DSC_0153
Gör så här
Sätt ugnen på 200 C
Smörj en springform med lite smör
Smält smöret i en kastrull, dra kastrullen från plattan och låt chokladen smälta i smöret. Rör i socker och ett ägg i taget. Tillsätt apelsinskal och saft. Blanda lakritsgranulaten med mjölet. Blanda ner mjöl och granulatblandningen med resten, rör till en slät smet. Häll smeten i formen.
Gräddas i 12-15 min beroende på hur kladdig man vill ha den. Låt svalna helt.
Topping
Smält den vita chokladen i vattenbad. Dra bort från värmen och blanda ner färskosten. Bred chokladtoppingen över den avsvalnade kakan. Ställ kallt så att chokladen stelnar.
Vit kladdkaka med apelsin och lakritsgranulat
Världens sötaste och godaste pynt på tårtan. Lakritsmarsipangubbar och lakritsmarsipanhare. De kommer från Marsipanskolan. Så här har ni dagens lakritsinspiration!

Linda

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *