Lakritsglass – Veckans Lakritsrecept

Lakritsglass
Det här är ärligt den godaste lakritsglassen jag någonsin ätit, blev så otroligt läcker lakritssmak. Inte svår alls att göra heller. Jag gjorde en laddning som var precis lagom för min glassmaskin (från OBH Nordica, där man max kan hälla i 300 ml)
Bästa Lakritsglassen (lagom för 2-4 pers)
2 äggulor
50 g socker
½ dl grädde
1 dl standardmjölk
1 dl grädde (vispad)
1 msk lakritspulver
Gör så här
Vispa ihop äggulor med sockret till en fluffig smet, gärna i en assistent. Häll över i en kastrull och värm upp, FÖRSIKTIGT. Rör hela tiden tills den är fingervarm. Blanda mjölk med grädde och tillsätt lite i taget medan du hela tiden vispar på.
Dra kastrullen från värmen och låt den svalna. Ställ sedan in i kylskåpet så den blir riktigt kall.
Vispa upp 1 dl grädde och rör ner lakritspulver. Min glass fick mycket lakritssmak, vilket jag älskar. Det kan du själv välja såklart. Vänd ner lakritsgrädden i äggsmeten. Häll i glassmaskinen och kör den tills glassen är klar. I min maskin är den klar då smeten fortfarande är lös. Häll upp i bunke och ställ i frysen i några timmar.
Ps. Har du ingen maskin så häller du i en bunke, ställer i frysen. Ta ut den varje halvtimma och rör runt lite. Det går bra det också.
Lakritsfestivalen 2014 kommer att äga rum helgen den 22-23 mars i Annexet vid Ericsson Globe – boka in helgen redan nu! Ses vi där?

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *