Bagar VM – Håkan Johansson – Taverna Brillo

Bagar VM
Jag fick smaka på ljuvligaste skapelserna, så snygga och perfekta att jag knappt ville ta en tugga. Det här är Sveriges bidrag till Bagar VM nu i helgen. Sex stycken bakverk är uppgiften, allt från briocher, pain au chocolat, croissanter till vetebröd. De tävlande har 8 timmar på sig att producera de sex bakverken i ett specifikt antal. De bedöms sedan utifrån vikt, volym, smak, form, teknik och användandet av olika degar.
Bagar VM
Håkan Johansson representerar i år Sverige i kategorin sött bröd. Han har arbetat sedan september med att ta fram bidragen. Förra året lyckades Håkan Johansson och Svenska Bagarlandslaget bli fjärde bästa lag i världen, och bäst i Europa i Bagar VM i Paris. Till vardags är Håkan Johansson ansvarig för allt bröd till Taverna Brillo, liksom till Riche, Teatergrillen och Sturehof. Eventet hölls på Taverna Brillo och jag blev rätt betagen i stället. Vill gå dit och fika snart med vänner.
Bagar VM
Det här är bidraget som ska representera det land man kommer ifrån. Det är vetebröd med kanel och äpple. Den var så ljuvlig i varenda tugga, att det bara går inte att beskriva. Så snyggt också att lägga tunna äppelskivor i mitten.
Stort Lycka Till Bagarlandslaget och Håkan Johansson! Det här tar ni lätt som en plätt!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *