Bajstårtan

bajstårtaJamen jag vet att det är barnsligt, men det piffar upp vardagen. Bajstårtan är tradition då barnen fyller år, då man kommer in på morgonen och sjunger. Den är dessutom så otroligt smaskig! Självklart serveras den med kissaft (äppeljuice) och lite toapapper istället för servett. Jag bjuder på den barnsligheten!bajstårta

För 1 stor korv:

150 g smör

200 g mariekex (1 paket)

2 äggulor

1 dl socker

2 msk kakao

Gör så här:

Börja med att krossa kexen. Lägg dem i dubbla fryspåsar och bryt sönder så att de är stora som corn flakes ungefär. Smält smöret och låt svalna lite. Vispa äggulor och sockret. Tillsätt det smälta smöret och kakao. Rör om ordentligt.

Häll ner kexen och jobba ihop den så att allt blandas ordentligt.

Forma valfritt.

Lägg över plastfolie och ställ in i kylen minst en halvtimme innan den ska ätas (jag gjorde den kvällen innan).

Den går finfint att skära i skivor.

(Kom ihåg att inte spara den mer än några dagar i kylen eftersom den innehåller färska ägg. Men den går bra att frysa, då tar du upp den 1 timma innan den ska serveras) BajstårtaSjälvklart serverar man den med lite kissaft (Äppeljuice)! Trevlig Söndag!

Linda

7 kommentarer

  1. Som sagts skit kul… Vår fyraåring skratta hjärtligt, han vill också ha en sånn tårta när han fyller år…

    Vänligen

    Petra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *