Den som väntar på något gott…

Nytt Bröd…kanske har vunnit ett alldeles eget exemplar av härliga brödboken Nytt Bröd av Jessica Frej och Maria Blohm. Jag beslöt mig även för att dela ut en extra, fjärde, bok till en extra speciell läsare och bloggkollega. Hon har deltagit i flera mina tävlingar (och ännu inte vunnit något) och har en fantastisk blogg med inriktning på vegetarisk mat. Hon är en stor inspiration för mig och dessutom så är hon den mest underbara bloggkollega man kan tänka sig. Så den där extra boken, som jag själv står för går till Katarina som driver fantastiska Hovkonditorn.

Grattis till dessa tre som gav kanontips för brödbaket!

Ps. maila mig bums era adresser så kommer boken på posten!

Sara på Vardag.nu
Tjoho! Jag ska börja plugga nu och inkomsten känns plötsligt nästan obefintlig, allt som inte är absolut nödvändigt har fått ryka. Däribland kokböcker (även om jag tycker att det är absolut nödvändigt, men alla håller inte med, hehe). Därför vore det helt bombastiskt underbart fantastiskt om jag kunde vinna en sånhär kokbok så jag kan fortsätta laga glutenfritt bröd – bara ännu bättre än tidigare!
Mitt bästa tips är att väga! Väga, väga, väga. Recept i volymmått är svåra att få perfekta om man inte har väldigt bra fingertoppskänsla.
loppanfixar
Mitt tips är att man sprutar in lite vatten i ugnen. Det gör ytan mjuk så att brödet kan expandera under gräddningen.
Mitt hjärta för matlagning och bakning brinna, därför vill jag denna boken vinna!
Åsa
Mitt bästa brödbaktips är till den som vill få känna lyxen med nybakat bröd på morgonen. Sätt en lite kladdig bröddeg med lite mindre jäst på kvällen, ta plastfolie över bunken och låt kalljäsa över natten i kylskåpet. På morgonen sätter du på ugnen på ugnen och bakar ut brödbullar som du låter jäsa ytterligare ca en halvtimme medans ugnen blir var. Vips så har du dina nybakade brödbullar till frukost. Världens bästa lyx om du frågar mig.
Letar ständigt ny inspiration till mina brödbak på bloggar, hemsidor… etc. Denna bok skulle jag bli otroligt glad över att få beta mig igenom :)
En underbar helg på er, och för er som inte vann, jag har flera finfina tävlingar på G!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *