Pasta Umami

Här en makalöst god pasta som smakar Italien. Den ger maximalt med smak från sardellercrémen, parmesan, kapris och grillad paprika. Sältan här är sagolik. Jag gillar i vanliga fall inte kapris, men här gifter de sig perfekt med de andra smakerna.
Du behöver (4 pers)
400 g Tortiglioni (t ex Zetas Casa di luca Tortiglioni)
3 tsk sardellcreme
2 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
2 dl vitt matlagninsvin
2 dl pastasås
2 msk små kapris
½ burk grillad paprika
½ burk urkärnade Kalamataoliver
1 kruka bladpersilja
Parmesan
salt, svartpeppar
Gör så här
Skiva vitlöken tunt och fräs i olivoljan. Se upp så att vitlöken inte får färg dock. Tillsätt vitt vin, pastasås, kapris, sardellcréme, paprika och oliver. Låt småputtra cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.och vänd ner i såsen. Avsluta med persiljan och nyriven parmesanost.
Ingredienserna till bästa pastan på länge: Sardellcréme, matlagningsvin, olivolja, grillad paprika, tomatsås, kalamataoliver, kapris, bladpersilja, vitlök, pasta och parmesan (inte på bilden).

Linda

4 kommentarer

  1. Måste man ha den där cremen i? Tyckr inte om sardeller men skulle annars gärna prova ett liknande recept..

    Svar:
    Nä, du måste inte ha krämen. Men, vet du, jag gillar inte heller sardeller, men i den här pastan, men den här krämen på tub så blir det bara en sälta. Du kan aldrig ana att det är sardeller i – LOVAR! Blir supergott bara:-)
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.