Härligt knökfylld paj

Pajen med allt. Jag bara älskar den här pajen. Fick den då vi har bjudna till min vän för några veckor sedan. Jag sa till henne redan då att jag vägrade gå hem om jag inte fick receptet. Hon mailade över det till mig i veckan efter och jag gjorde den nu till min kusin. Den är så god att man smäller av, och den passar verkligen till allt. Vi åt grillad kyckling till.
Min vän använde ett färdigt pajskal. Jag köpte ett pajskal i butiken (kommer tyvärr inte ihåg märket, men inget känt), det föll ihop totalt i ugnen när jag skulle förgrädda det. Roligt när alla är vrålhungriga och vi ändå redan var sena med maten. Jag fick blixtsnabbt blanda ihop en egen. Så gör som ni vill, dvs ett färdigt skal eller blanda din egen.
Du behöver
1 färdig pajdeg (eller följ receptet på pajdeg HÄR, den blev hur bra som helst)

2- 4 färska gula lökar(beroende på storlek)

4 st vitlöksklyftor

1 burk kronärtskockshjärtan

200 g soltorkade tomater

200 g svarta oliver

150 g coctailkapris

5-6 kokta potatisar

Ca 250 g getost

2 msk vit balsamvinäger

1 kruka färsk timjan

Salt och peppar

Gör så här
Förgrädda skalet till pajen i springform, enligt instruktioner på omslaget eller i receptet.
Ta ut pajen ur ugnen och sätt ugnen på 225 C. Dela lök, kronärtskockshjärtan, potatis och soltorkade tomater i medelstora bitar. I med allt i en bunke. Blanda ner oliver och kapris. Blanda ihop vinäger, pressad vitlök, salt, peppar och lite av oljan från bukren med soltorkade tomaterna. Rör runt allt så det blandas och fyll pajformen. Skiva getosten rätt tjockt och fördela över pajen högst upp.
In i ugnen tills osten har smält och ostkanterna börjar bli lite bruna. Dekorera med färsk timjan.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *