Min gudson gillar min mat :-) – LCHF lax!

I söndags hade jag min så kära vän Leena här med min lilla gudson Nero och Nova. Leena och jag blev nära vänner då vi var mammalediga med Annie och Nova. Vi träffades på babyrytmiken och kom där på att vi bodde på samma gata. Vi har varit med om så mycket tillsammans så ni kan inta ana. Jag köpte helt enkelt en varmrökt lax och gjorde en topping som jag hittade i en buffétidning. Så lätt och så gott. Gjorde en stor sallad till och själva laxen med sås är så matig att sallad blir perfekt till. Det här kan ni göra genom att springa iväg på lunchen och köpa en portionsbit varmrökt lax, värma i mikron och strö över topping som du har gjort iordning hemma. Till det en härlig sås proppad med dill, gräslök och spenat (från Annas mat). Kan väl inte bli mer LCHF;-)
Barnen fick Kronfågels färdigmarinerade kycklingspett BBQ Mexican style. Jag och alla som äter dem älskar dem, helt galet goda. Nero åt 3 spett, Magda 1 och Nova och Annie några stycken var. Så härligt kryddade!
Magda var väldigt charmad av Nero, men vem blir inte det! Han moffade i sig både kycklingspett och hur mycket lax som helst, sötisen!
Du behöver (för 4)
1 kg varmrökt lax med skinn
Strössel
1 dl mandelspån
1 dl färsk persilja (hackad)
1 citron (skalet finrivet)
2 msk parmesan (finrivet)
1 msk olivolja
flingsalt
Sås
1 pkt hackad spenat (175g)
3 dl gräddfil
½-1 dl majonäs
½ dl gräslök finhackad
1 dl dill finhackad
½ tsk dragon finhackad
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 msk vinäger
2-3 tsk senap
salt, svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Strössel
Rosta mandelspånen i torr och het panna. Blanda försiktigt ihop mandel med grovhackad persilja, citronskal, finriven parmesan, olivolja och salt (efter smak).
Lax
Packa in laxbiten i aluminiumfolie och in i ugnen 15 min. Lägg laxen på serveringsfat och strö över strösslet.
Sås
Tina spenaten och se till att krama ur vattnet. Blanda med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar. låt stå i kylen ett tag (gärna över natten)
Så nöjd med fat och skål också. Kommer från IKEA och passar prefekt som uppläggningsfat, till sallader och allt möjligt. Så härlig mjuk rosa dessutom.
Fick muta tjejerna med pop corn och tv till sist för att de skulle varva ner lite efter att gjort hela hemmet till Hela havet stormar och flög mellan soffa, soffbord slängandes saker hejvilt, ramlandes osv. Leena hade tagit med sig en ljuvligt god, hemmgjord blåbärspaj – Mums!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *