Turkey Club Sandwich med pestomajonäs

Ja, vad blev det då jag gjorde till min bror och Matilda? Jag blev inspirerad av ett recept i nyaste Elle Mat & Vin men gjorde om lite här och där. Det Blev alltså en smörgåsliknande rätt på surdeg med kalkon, bacon, tomater, sallad och pestomajonäs. Går riktigt snabbt att göra, så inget förberedande.
Du behöver
8 skivor surdegsbröd – lätt rostade (jag använde surdegsbaguette som skars på snedden)
8 skivor bacon
8 skivor rökt kalkonbröst
½ mango (alternativt persika/nektarin)
2 stora tomater
½ rödlök
mixade salladsblad
Pestomajonäs
1 dl majonäs
1 tsk pesto
Gör så här
Börja med att blanda majonäs med pesto och ställ den i kylen så smakerna får gifta ihop sig lite.
Rosta surdegsskivorna lätt i ugn eller i brödrosten.
Knaperstek bacon och lägg på hushållspapper så överflödigt fett rinner av. Bred på majonäsen på hälften av bröden, lägg på mixade salladsblad. Stapla på med resten av ingredienserna och avsluta med att salta och peppra. Lägg över resten av bröden.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *