Knäckig Äppelpaj på ett kick

Igår blev det äppelpaj till efterrätt. Det är överfullt av äpplen i affären nu och man bara måste passa på att göra allt man kan av äpplen. Perfekt att göra knäckig äppelpaj alltså.

Du behöver
4-5 äpplen (eller så mycket du vill beroende på formen)
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
150 g smör
1 tsk kanel

Gör så här
Sätt ugnen på 225 C
Skala äpplena och skiva. Fördela jämnt i formen. Rör ihop mjöl, havregryn, vaniljsocker, socker. Skiva ner småbitar av smöret och nyp ihop snabbt till en deg. Smula degen över hela formen. Sikta över kanel. In i ugnen sådär 25 minuter.


Perfekt vilken dag som helst!

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *