Renskavsgryta med messmör och kantareller

Gokväll Gokväll! Vi hade lunchbjudning hos oss idag. Planerad sen hur länge som helst och sen skjuten på, inställd pga av sjukdom osv osv. Äntligen blev den av! Det var ett år sedan vi var hos P ochg M på middag. Ibland blir det så. Det blev renskavsgryta med messmör och kantareller. Till det mos på mandelpotatis och västerbottenost.

Du behöver
Renskavsgryta

500 g Renskav
1 lök
2 dl kantareller
3 dl grädde
1½ msk messmör
2 tsk soja
½ msk viltfond¨
6-8 enbär
smör, salt, peppar, persilja

Mos på mandelpotatis och västerbottenost
1 kg mandelpotatis
1½ dl västerbottenost (riven)
1-1½ dl mjölk (3%)
2 äggulor
2 msk smör
salt, peppar

Gör så här
Renskavsgryta
Stek lök, skav och kantareller i smör i stor gryta. I med grädde, soja, fond, messmör och mortlad/krossade enbär. Låt koka ihop sådär 10 minuter. Salta och peppra och i med mycket persilja.

Mos på mandelpotatis och västerbottenost
Koka potatisen. Kom ihåg att mandelpotatis ska koka kortare tid än annan potatis. Pressa kokta potatisen. Smält smöret, i med mjölken och värm lite. Tillsätt smörmjölken varsamt till pressade potatisen. Rör ner äggulor. Salta, peppra. Vänd ner riven ost.

P och M. Vi träffade dem och deras fina dotter då vi var i Thailand för sådär 1½ år sedan. Roligt när man kan hålla kontakten även om det går så lång tid emellan.

Vi fick sötaste presenten av dem.

Rosa/lila flingsalt (färgat med rödbeta) med charmigaste salthållaren och skopan till. Roligt att ställa fram på bordet. Påsen var från Village, så det är nog där man kan hitta allt. Verkligen perfekt gå-bort-present!

Ps. Till efterrätt blev det….se imorgon:-)

Linda

0 kommentarer

  1. Patricia

    Tack fina ni för att ni kom förbi oss – Äntligen! Var så roligt att se er, och hoppas vi kan få till det – om inte alltför länge igen/Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *