Smältande Färska Rödbetor och Fetaost

Kokta, färska rödbetor kan jag just nu inte få nog av. De smälter i munnen och passar hur bra som helst med feta eller getost. Denna gången använde jag fetaost, rostade solrosfrön och skvätte på balsamico och olivolja. Lagom förrätt.

För 2 pers:

4 små rödbetor
solrosfrön
fetaost
balsamico
olivolja

Gör så här:

Börja med att borsta av rödbetorna. Koka dem sedan sådär 30-40 minuter i lättsaltat vatten. De ska vara ungefär som potatis då de är klara (jag brukar prova med sticka. Om de sakta glider av stickan så är de redo). Skala dem försiktigt medans de är varma.

Jag gjorde detta på morgonen och när vi skulle äta micrade jag på dem lite. Dela varje rödbeta 2-4 bitar, efter smak och lägg upp på serveringsfatet. Skär feta i bitar och lägg på.

Rosta solrosfrön i panna. Akta så du inte bränner dem. Men de ska vara lite lätt gyllenbruna. Strössla över dem.

Stänk på lite balsamico och olivolja.

Kan man tänka sig att dessa knölar kan smaka så fint?

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *