Powersmoothien med Gojibär, Havtorn, Björnbär & Blåbär

Jag var hemma och förkyld i veckan. Passade på att göra en riktig smoothie med proteinpulver, linfröolja, lecitin, mjölk, banan och superbär. Kände mig riktigt pigg efter den. ICA har nu två nya (tror de är rätt nya iallafall) frysta bärmixer som jag inte kunde låta bli att köpa hem.

Eftersom jag var förkyld så körde jag på superbären: Gojibär, havtorn, blåbär, björnbär. Till färg och smak så slog verkligen björnbär och blåbär igenom. Eftersmaken är lite lätt sur/besk från havtornen och gojibären. Men det kan man leva med när man vet att det är superbär man har att göra med. Det var som sagt bara en touch av surt/beskt dessutom. Tycker de har lyckats med mixen! Nästa smoothie blir med sommarbärsmixen.

1 port
2 dl sojamjölk/rismjölk/havremjölk/vanlig mjölk
1-2 msk kallpressad extra jungfru linfröolja
1 msk lecitingranulat (bra mot stress och dålig sömn)
3 msk vassleproteinpulver (Jag tycker att vaniljsmaken helt klart passar bäst)
1 banan
100-150 g frysta bär

(1 tsk rivet citronskal och lite saft)

Kör allt i mixern. Häll upp och njut! Det blir såååå gott! Dessutom så känner man sig riktigt skönt mätt efteråt.
(Ps. Linfröolja, proteinpulver och lecitin kan du köpa i vilken hälsokostaffär som helst, MEN betydligt billigare i nätbutikerna)

Så här ser mixen ut i mixern:-)


Smoothien i min dotters ostädade rum som jag inte orkade städa, lite stök är charmigt bara.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *