Ugnspannkaka

Tricket för att få den bästa möjliga ugnspannakakan är många ägg. Testa!

För en långpanna

4½ dl vetemjöl
9 dl mjölk
5 ägg
1 tsk salt
1 paket tärnad bacon (eller 300 g)

Sätt ugnen på 225 C

Smöra ugnsplåten

Vispa ihop mjölk, mjöl och salt genom att tillsätta lite mjölk i taget. Vispa ner äggen, ett i taget. Häll smeten på plåten. Strö över bacontärningarna.

Sätt in i mitten av ugnen ca 30 min tills den är perfekt gyllenbrun.

Lingonsylt är ett självklart tillbehör, men vad kan man mer ha? Tips?

Linda

0 kommentarer

  1. Till ugnspannkakan kan man förutom lingonsylt ha keso och apelsinklyftor. Det förhöjer smaken, kvaliteten och utseendet på rätten.

  2. hejhej, jag håller precis på med denna smet men den blev väldigt rinnig, så jag får hoppas den blir bra ändå 🙂 frästen ska man smörja smeten med ströbröd?

  3. Hej Ebba!

    Hur gick det till slut, blev det bra i ugnen? Den är nog lite rinnig i bunken. Smörj långpannan, men inget ströbröd. Hoppas familjen blev nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *