Tiramisu med Hallon

Gjorde en så smaskig efterrätt härom dagen: Tiramisu med massa hallon, kaffe, mascarpone och lite konjak. Vill man ha alkoholfri så tar man apelsinjuice, vill man ha en mildare alkoholsmak så blir Amaretto perfekt. Det som är så bra är att du kan förbereda den långt i förväg, redan dagen innan, om du vill.

För 6 st

3 äggulor
1½ dl florsocker
1 ask mascarpone (250 g)
100 g frysta, upptinade hallon
1 stor citron (rivet skal)
1 dl kallt, starkt kaffe
Knappt ½ dl konjak (apelsinjuice eller Amaretto)
ca 12 savoiardikex (tiramisukex)

Färska hallon, florsocker, rivet citronskal

Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. Blanda ner mascarponen och rör till en slät smet. Vänd ner hallon och citronskal.

Blanda kaffe och konjak. Doppa kexen i kaffeblandningen. Varva kex och mascarponesmet i 6 formar. Avsluta med mascarponesmeten. Täck med plastfilm. Låt stå i kylskåp i minst 6 timmar.

Dekorera varje tiramisu med hallon och citronskal. Pudra över florsocker (fast jag glömde pudra över florsocker, men jag tror det skulle vara fint).

TADAAA!

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *