God Morgon God Morgon med Godaste filmjölksbrödet

filmjölksbröd
Efter lång power walk med Jessica och sol igår samt massa rolig tid med barnen fick jag sådan lust att baka lite bröd för att starta söndagsmorgonen på bästa sätt. Goood Morgon på er! Hoppas ni får en finfin söndag med känslan av vår i luften, precis som igår. Tyckte ni det var rätt låt som vann igår? Jag hade några favoriter och Sanna var verkligen en av dem, så vacker och stark låt.
filmjölksbröd
Du kan verkligen slänga i det du har hemma. Jag hade inga aprikoser så jag tog fikon istället. Den här gången blandade jag lite nötter också och tog i 1 msk nyponmjöl.
DSC_0001
Färskpressad apelsinjuice på det!
För ett mellanstort bröd
3 dl grahamsmjöl

4½ dl vetemjöl (drygt, så pyttsa på lite extra)

1 tsk salt

(1 msk nyponmjöl, om du vill)

2 tsk bikarbonat

2 dl russin

10 torkade aprikoser, hackade i små tärningar (eller 6 fikon)

100 – 150g valnötter (eller hasselnötter)

5 dl filmjölk

1 dl mörk sirap ( eller flytande honung)

DSC_0038
Gör så här
Sätt ugnen på 160 C

Smörj och bröa en form på 1,5 liter. Du kan klippa till lite bakplåtspapper och lägga i botten så att brödet inte fastnar.

Ös i de båda mjölsorterna i en bunke och tillsätt salt och bikarbonat (och nyponmjöl om du känner för det). Rör ner russin, hela valnötter och aprikoser. Tillsätt fil och sirap (eller honung). Rör ihop till kladdig deg. Häll i smorda formen.
Grädda i ca 1 timma och 35 minuter. Låt svalna lite och ta ur formen och vira in i en grov handduk och låt svalna helt.
DSC_0007

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *