Har du testat Crêpes Suzette? Små tunna pannkakor i en sås på apelsin? Här är de med en twist – på blodapelsin istället för apelsin. Så god avslutning på en franskinspirerad middag, t ex en Moules Marinière. Du kan förbereda allt i förväg också så är det bara att värma upp. Du behöver (till ca 6 pers) 3 dl vetemjöl 2 msk strösocker nypa salt 1 tsk vaniljsocker 5 dl mjölk (3%) 5 ägg 25 g smör Blodapelsinsås 4 blodapelsiner 50 g smör 1 dl strösocker Servering Vaniljglass Gör så här Blanda ihop mjöl, socker, salt, vaniljsocker i en bunke. Tillsätt 3 dl av mjölken och vispa klumpfri till en smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och smält smör. Låt smeten stå till sig någon timma. Du kan till och med göra den dagen innan. Smält liten klick smör i en liten stekpanna och stek så små och så tunna Crêpes du bara kan. Vik två gånger så de blir triangelformade. Lägg över på ett fat. Sås Pressa blodapelsinerna. Koka upp saft, smör och socker i en stor gryta eller stekpanna. Lägg ner Crêpes i såsen och låt dem vara där tills de är varma. Servera dem varma med stor klick vaniljglass.
Så fräscht och gott! Kram fina du!