Vi har märkt att Annie tycker så mycket om kycklingklubbor då vi fått det borta. Men vi har inte gjort några själv – Förrän nu:-) Igår kväll la vi in ett gäng kycklingklubbor på 200 C i ca 20 minuter, satte på ris och gjorde 3 läckra såser medan klubborna och riset blev klara: Jordnötssås, Guacamole och Mangosås. MUMS!
Jordnötssås (4 pers)
1 burk kokosmjölk
½ burk jordnötssmör (gärna crunchy)
2 tsk soja
2 krm röd curry (eller så mycket som passar din smak)
½ msk farinsocker
½ msk fisksås
Koka upp kokosmjölken. Blanda ner jordnötssmör och allt annat och låt stå och småputtra lite medan du dukar.
Mangosås (4 pers)
2 dl creme Fraiche
1 tsk curry
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 msk citronsaft
1 msk mangochutney
salt & peppar
Blanda ihop allt. Ställ in kyl att dra lite.
Guacamole (4 pers)
1 avocado
2 tomater
1 vitlöksklyfta
½ msk citron
salt & peppar
Mosa avocadon. Gröp ur tomaterna så du får bort saften och kärnorna. Hacka smått. Pressa ner en vitlökssklyfta. Salta och peppra efter smak. Glöm inte att lägga ner avocadokärnan i avocadoröran – Då håller den sig fräsch längre.
Vira liten bit servett runt varje kycklingklubba, så blir det inte så kladdigt. Riktig go plock- och dippmiddag! Helt fritt fram att använda händerna och slicka fingrarna.