Rosa Popcorn – Nu är det Fredagsmys!

Nu ni! Här har ni party popcornen!

Det var snarare så att jag för länge sedan hittat ett recept på rosa popcorn och haft det i en mapp. Sen råkade min dotter få se det och då var det klippt. Hon har tjatat och tjatat på att vi skulle göra dessa knallrosa popcorn. Det är väldigt lätt och går fort, men vi misslyckades totalt vid första omgången (Skulle ha tagit bild). De såg mer ut som om någon spillt lite blek hallonsaft på dem, som sugits upp av popcornen. Eftersom det gick så fort att göra dem så gjorde vi direkt en ny omgång. Felet vid första omgången var att vi kokade sockerlagen lite för kort tid och vi hade i alldeles för lite karamellfärg. Färgen på sockerlagen i kastrullen ska vara mer åt det röda än det rosa hållet. Jag tror det beror lite på vad man har för sorts karamellfärg. Gillar du inte socker så tycker jag nog man ska låta bli just dessa popcorn. Min dotter är iallfall så lycklig man kan vara och vi fick lova att inte röra eller äta upp de som var kvar då hon gick och la sig ikväll.

Gör så här för dina alldeles egna rosa popcorn

Sätt ugnen på 175 C och poppa popcornen i micron

2 dl socker
25 gr smör
½ dl vatten
Röd karamellfärg
1 påse micropopcorn

Blanda socker, smör och vatten i en liten kastrull. Rör tills socker och smör har smält och låt sedan lagen koka på medelstark värme utan omrörning i 5-6 minuter. Dra kastrullen från värmen och häll/droppa i röd karamellfärg lite försiktigt. Det ska bli mer hallonrött än rosa i kastrullen. Rör noga och häll lagen i en stor skål.

Vänd ner lite av påsen i taget i lagen. Rör om så att alla popcorn täcks med rosa lag. Jag använde inte riktigt hela micropåsen. Sprid ut dem på en plåt tänkt med bakplåtspapper och grädda i ca 5 minuter tills sockret har kristalliserats.

FREDAGSMYS – DET BÄÄÄÄÄSTA JAG VET!

Linda

0 kommentarer

  1. prova att göra dem och blev riktigt fina! Ska trä dem på sytråd och ha i granen i år. Tack för receptet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *