Tortellinigratäng med ädelost, bacon och broccoli

Tortellini_ädelost._ gratinerad

En av mina favoriter vad gäller ädelost! Så gott också med gratinerad tortellini. Snabbrätt som funkar bra en vardagskväll och god att värma dagen efter som matlåda eller hemma.Tortellini_ädelost._ gratinerad

Du behöver (4 pers)
1 förpackning tortellini (färsk eller torr. Jag tycker faktiskt i det här fallet att torr nog passar bäst)

1 tärning/liten portionsask oxbuljong

3 dl grädde (matlagningsgrädde går bra)

100-150g gräddädelost

1 pkt tärnad bacon (eller tärna själv)

Broccoli (efter smak)

Några nypor ströbröd

DSC_0051
Gör så här
Värm ugnen till 275 C
Koka tortellinin med buljongen. Stek baconbitarna i stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Värm upp grädden och tillsätt bacon och ost. Rör om tills osten har smält. Häll av tortellini och häll över i en ugnsfast form. Blanda ner kokt broccoli.
Häll såsen med bacon över tortellinin. Strö några nypor ströbrödGratinera i ugn 8-10 min.

Linda

0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *