Milt uttryckt kan man konstatera att jag har har levt ’in the fast lane’ de senaste dagarna. Hjälp, vad mycket det har varit. På gränsen faktiskt, om jag ska vara ärlig. Jag har varit på Annies skola för informationsmöte inför hösten, haft friluftsdag på jobbet, varit på två event och en pressträff. Däremellan har jag nattat barn, lagat snabbmiddag, betalat räkningar osv.Idag torsdag står en lunch på schemat med en vän, massa möten på jobbet och Styrelsemöte på kvällen. Jag L Ä N G T A R efter helgen utan inbokningar och tider att passa. Snabbmiddag den här veckan blev ändå rolig då jag testade Scans 4 korvsorter, där 1 ska röstas fram som Årets Korv 2014, på barnen. Dessutom så gjorde jag världens godaste röra till. Beroendeframkallande!
Du behöver 200 g Philadelphia 1 vitlöksklyfta (+ lite olivolja) 50 g grillad paprika i olja 1 dl parmesan (fint riven) ½ dl creme fraiche 1 tsk Oregano (helst färsk, men torkad går också bra) salt, peppar Gör så här Ta ut philadelphia från kylen så den blir lite varm och lättare att röra runt. Skala och hacka vitlöksklyftan fint. Stek mjuk i lite olivolja. Rör ihop philadelphia och vitlök. Skär den grillade paprikan i små bitar och rör ner med oströran. Droppa i lite av oljan från burken med paprikan. Tillsätt fint riven parmesan och finhackad oregano. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen i någon timma. Annie proffstestar korvarna. Hon tyckte bäst om den amerikanska och den portugisiska. Du kan se hur de smakar och göra ditt egna korvtest. Jag gjorde världens godaste sås till, och den här passar nog till allt. Dundergod!! Fick receptet av en kollega och det här är verkligen min nya favoritsås, och kommer bli er favorit också, lovar. Ps. Hur god och läskande är inte Kiviks Päron/Granatäpple!
Den röran låter otroligt god. Kram fina du!