Blåbärsmuffins á la Jan Hedh

Köpte Jan Hedhs 277 sorters kakor. Där fanns ett muffinsrecept som jag tänkt göra länge nu. Idag gjorde jag dem lite spontant till dagens utflykt. Såg på receptet att det var ett riktigt proffsrecept, bl a eftersom allt var i vikt, men de smakade också riktigt proffsiga, alltså älskar dem!! Muffins fyllda med blåbär, kanel, citron – Kan inte bli annat än mums. En köksvåg behöver man förvisso, men det är det sååå värt!
Du behöver (12 stora muffins)
12 stora muffinsformar/eller 15 vanliga
250 g vetemjöl
80 florsocker
20 g äkta vaniljsocker
2 g salt (helst flingsalt, ursprungsreceptet har 4 men tycker det blir lite väl mycket)
7 g bikarbonat
8 g bakpulver
5 g malen kanel
½ citron
2 ägg
50 g farinsocker (eller ljust muscovadosocker)
175 g mjölk (3%)
150 ml solrosolja
150 g frysta svenska blåbär
Gör så här
Sätt ugnen på 200C
Tvätta citronen och riv ner skalet i bunke. Tillsätt ägg, farinsocker (muscovadosocker), mjölk, olja. Vispa ihop allt.
I en annan bunka siktar du ner vetemjöl, florsocker, vaniljsocker, salt, bikarbonat, bakpulver och kanel. Rör runt. Vispa sedan snabbt ner mjölblandningen i äggblandningen. Vispa inte för mycket för då blir muffinsarna för kompakta.
Vänd ner frusna blåbär.
Fyll formarn 2/3 och in i ugnen ungefär 20-24 minuter. Låt svalna av på galler.

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *