Karlsbaderbullar med jordgubbssylt och choklad

Vi fortsatte baka här hemma, och nu blev det bullar från boken Kanelbullar och annat nybakat. Jag ändrade lite i receptet dock och de blev så goda.
Du behöver
40 g jäst
125 g smör
2 dl gräddmjölk (hälften grädde och hälften mjölk)
3 msk strösocker
3 äggulor
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning
75 g rumsvarmt smör
drygt 1 dl jordgubbssylt
50 g mörk choklad
Garnering
smält smör
strösocker
Gör så här
Smula ner jästen i bunke. Smält smör i kastrull och häll i gräddmjölken. Låt det bli fingervarmt och häll sedan degvätskan (lite i taget) över den smulade jästen i bunken. Rör runt så att jästen löser sig helt. Tillsätt socker, gulor, och vetemjöl (lite i taget tills degen är kladdfri). Låt degen jäsa 30 minuter.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 30×40. Bred över smöret. Fortsätt med tunt lager sylt och riv över choklad. Rulla till en rulle och skär i 16 bitar. Placera ut bullformarna i en muffinsplåt och lägg sedan ner bullarna där (det gör att de jäser uppåt). Jäs i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 C. Grädda bullarna sådär 8 minuter. Då de svalnat av penslar du dem med smör och doppar i socker precis innan serveringen.
MUMS!

Linda

0 kommentarer

  1. Ojoj, vilka bullar! Älskar nybakade bullar. Vem gör inte det?! Men med extra allt…..ojojoj!!

    Svar:
    Mmm…inga bantningsbullar inte;-)
    Linda /Matstugan
  2. Men orka mallorca hur goda dessa ser ut Linda, DÖR!

    Svar:
    Ha Ha, du är för gullig du!
    Linda /Matstugan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *