Bosarpkyckling: mör, smakrik och ekologisk. Brunch på Urban Deli här i Stockholm. Ja, tack! Särskilt när Bosarpkyckling var i fokus under hela brunchen. Bosarpkyckling är ekologisk KRAV-certifierad kyckling som är oerhört mör, med lite mer smak och karaktär. Vi fick smaka Bosarpkycklingen i lite olika varianter. Här i sliders på kycklinglårfilé med ajo amarillomajo. I bakgrunden krispigaste kroketterna med tryffelaioli.
Sedan kom det in fat med sticky drumsticks sweet ’n hot i godaste marinaden någonsin. Tips till grillen i sommar. Bosarpkycklingen finns i många olika styckningsdetaljer, allt ifrån kycklinglårfilé, hel kyckling till kycklingben och kycklingvingar.
Det var champagneglas med mimosa och äppeljuice från Kivik. Vi fick se film på hur Bosarpkycklingarna har det. De har det så fint. De är utav rasen Rowan Ranger och är långsamväxande. De får ungefär dubbelt så lång tid som andra kyckling att växa till sig. De springer ute och fångar flugor, spatserar runt och luftar fjädrarna.
Eller vad sägs om Ceasarsallad med Bosarpkyckling, parmesanmajo, marinerad gemsallad och miso. Härligt nytt sätt att göra en Ceasarsallad.
Ni kanske undrar om vi började bli lite lite mätta vid det här laget. Jo. Men allt var så gott att ingen kunde sluta äta. Dessa tacos med pulled Bosarpkyckling med picklad chili var gudagoda.
Superfint inlägg! Roligt att du var med Linda och kul att prata lite med dig. Ha en alldeles underbar sommar! Kinna
Detsamma du! Ha en så fin sommar Kinna. Vi hörs, och ses!