Kycklinggryta på två röda med massa paprika

I samarbete med Kronfågel

Kyckling, krossade tomater och massa paprika. Gärna toppad med basilikablad för en extra smaktouch. Där har du en gryta som har allt och går snabbt att laga till. Den här grytan tar jag till på vardagar när jag vill att barnen ska få lagad mat, men jag inte vill stå hela kvällen och laga maten. Du kan sedan servera den med nästan vad som helst till: ris, gryn eller pasta. Den gör sig till allt. 

Använde Kronfågels Minutstrimlor till rätten. De tinar snabbt upp och du steker dem färdigt på några få minuter. Väldigt behändigt då man inte har så lång tid på sig innan alla är vrålhungriga. 

Kyckling- och paprikagryta

650 g kyckling i strimlor

3 paprikor, gärna olika färger

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

olivolja

1 burk krossade tomater

1 msk grönsaksfond

2 nypor chiliflakes

salt, nymalen svartpeppar

Färsk Basilika

Gör så här

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur paprikorna och skär i större bitar. 
  2. Hetta upp olivolja i en stor panna. Fräs på kycklingstrimlorna, vitlök och lök några minuter. Lägg i paprika i pannan och fortsätt fräsa på några minuter.
  3. Tillsätt tomatkross, grönsaksfond och chiliflakes. Låt småputtra i ca 20 minuter under lock. Rör om någon gång emellanåt. 
  4. Smaka av med salt. 
  5. Toppa med basilikablad. 

Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *